2019. május 22. szerda

Akkor így szólt hozzájuk Jézus: "Mindnyájan megbotránkoztok bennem ezen az éjszakán, mert meg van írva: Megverem a pásztort, és elszélednek a nyáj juhai. De miután feltámadtam, előttetek megyek Galileába." Ekkor Péter így szólt hozzá: "Ha mindenki meg is botránkozik benned, én soha meg nem botránkozom." Jézus pedig ezt mondta neki: "Bizony, mondom néked, hogy ezen az éjszakán, mielőtt a kakas megszólal, háromszor tagadsz meg engem." Péter így válaszolt: "Ha meg is kell halnom veled, akkor sem tagadlak meg." Ugyanígy beszélt a többi tanítvány is.
Akkor elment velük Jézus egy helyre, amelyet Gecsemánénak hívtak, és így szólt tanítványaihoz: "Üljetek le itt, amíg elmegyek, és amott imádkozom." Maga mellé vette Pétert és Zebedus két fiát, azután szomorkodni és gyötrődni kezdett. Akkor így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!" Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te." Amikor visszament a tanítványokhoz, alva találta őket, és így szólt Péterhez: "Ennyire nem tudtatok virrasztani velem egy órát sem? Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen." Másodszor is elment, és így imádkozott: "Atyám, ha nem távozhat el tőlem ez a pohár, hanem ki kell innom, legyen meg a te akaratod." Amikor visszament, ismét alva találta őket, mert elnehezült a szemük. Otthagyta őket, újra elment, harmadszor is imádkozott ugyanazokkal a szavakkal. Azután visszatért a tanítványokhoz, és így szólt hozzájuk: "Aludjatok tovább és pihenjetek! Íme, eljött az óra, és az Emberfia bűnösök kezébe adatik. Ébredjetek, menjünk! Íme, közel van az, aki engem elárul."

Mt 26,31-46.

VIRRASSZATOK!

Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt és virrasszatok velem! (Mt 26,38)

Egyre közeledett Jézus elárulásának pillanata. Arra vágyott, hogy közel legyen Istenhez, és a hozzá legközelebb álló tanítványokat magával vitte egy csendes helyre. Amikor Jézus imádságban akarta megszólítani Atyját, azt mondta a tanítványainak, hogy maradjanak ott és virrasszanak vele. Bár nem tudtak segíteni a bánatán vagy az előtte álló feladatban, mégis vágyott a közösségükre.
Jézus kérése a tanítványokhoz arra emlékeztet, mikor fiatalabb voltam, és sportoltunk az iskolában. Azt tanították nekünk, hogyha nem is játszunk, akkor is lelkesen kövessük a játékot. Szurkoljunk a csapattársainknak, figyeljünk arra, ami történik, és álljunk készen, ha beszólítanának a pályára játszani.
Sajnos, amikor nem vagyunk a "pályán", néha kikapcsolunk; nem vagyunk többé elérhetőek, és elszunnyadunk Isten munkájában. Isten azt kívánja tőlünk, hogy motiváltak legyünk és készek a szolgálatra. Az Istennel való közösségnek része az is, hogy támogatjuk mások hűséges munkáját, és éberen várunk arra az időre, amikor Isten minket hív cselekvésre.

Imádság: Urunk, ha éppen nincs is konkrét feladatunk, segíts, hogy motiváltak maradjunk a te szolgálatodban! Ámen.

Ha Isten hív, készen állok.
Gordon Rowe (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A SPORTOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek