2019. május 24. péntek

Ott a hegyen legelészett egy nagy disznónyáj; azt kérték tehát a gonosz lelkek, engedje meg, hogy azokba mehessenek. Jézus pedig megengedte nekik. Kijöttek hát az ördögök az emberből, és belementek a disznókba. Ekkor a nyáj a meredekről a tóba rohant, és belefulladt. A pásztorok a történtek láttára elfutottak, és hírül vitték ezt a városba és a falvakba. Az emberek erre kijöttek, hogy lássák, mi történt. Amikor odaértek Jézushoz, és ott találták azt az embert, akiből kimentek az ördögök, amint felöltözve és ép elmével ül Jézus lábánál, megrettentek. Akik látták, elbeszélték nekik, hogyan szabadult meg a megszállott. Ekkor Gadara vidékének egész népe kérte őt, hogy távozzon közülük, mert nagy félelem lett úrrá rajtuk. Jézus ekkor hajóra szállt, és visszatért. Az az ember pedig, akiből kimentek az ördögök, arra kérte, hogy vele maradhasson. De Jézus elküldte, ezt mondva neki: "Térj haza, és beszéld el, mit tett veled az Isten." Ő pedig elment, és hirdette az egész városban, hogy milyen nagy jót tett vele Jézus.

Lk 8,32-39.

AMIT MEGTEHETÜNK

Térj haza, és beszéld el, mit tett veled az Isten. Ő pedig elment, és hirdette az egész városban, hogy milyen nagy jót tett vele Jézus. (Lk 8,39)

Régebben attól féltem, hogy nem leszek képes megtenni azt, amit Isten vár tőlem. Olvastam a szentek cselekedeteiről egészen Jézus kora óta, és tudtam, hogy én sosem érnék fel az ő eredményeikhez. Ezért elhatároztam, hogy közelebbről is megvizsgálom, mit várt Jézus azoktól, akikkel találkozott.
Amikor Jézus embereket gyógyított, sokféle utasítást adott nekik. A béna embernek, akit a barátai a tetőn keresztül eresztettek le, azt mondta: "Kelj fel, vedd az ágyadat és menj haza" (Lk 5,24). A megszállottnak, hogy "térj haza, és beszéld el, mit tett veled az Isten." A tíz leprásnak pedig: "Menjetek el, és mutassátok meg magatokat a papoknak" (Lk 17,14). Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy vegyék fel keresztjüket és kövessék őt, és tegyenek tanítvánnyá minden népet (Mt 28,19).
Egy ponton rájöttem, hogy bár Jézus mindnyájunkat arra hív, hogy vegyük fel a keresztünket, kövessük őt, és tegyünk tanítványokká másokat, ezt nem mindenkinek ugyanúgy kell tennie. Talán kezdhetem azzal, hogy egyszerűen segítek másoknak vagy bátorítom őket, ha erre alkalom kínálkozik. Örülhetünk, hogy szolgálhatunk más embereknek a szükség idején. Isten segíteni fog, hogy azt tegyük, amire elhívást kaptunk.

Imádság: Atyánk, Istenünk, áldd meg azokat, akik ma neked szolgálnak! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten mindnyájunkat szeret, és különböző feladatokra hív el.
Thad H. Carter (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY ALKALMAT TALÁLJUNK A SZOLGÁLATRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek