2019. május 27. hétfő

Ekkor Heródes titokban hívatta a bölcseket, pontosan megkérdezte tőlük a csillag feltűnésének idejét, majd elküldte őket Betlehembe, és ezt mondta: "Menjetek el, szerezzetek pontos értesüléseket a gyermekről; mihelyt pedig megtaláljátok, adjátok tudtomra, hogy én is elmenjek, és imádjam őt!" Miután meghallgatták a királyt, elindultak, és íme, a csillag, amelyet láttak feltűnésekor, előttük ment, amíg meg nem érkeztek, és akkor megállt a fölött a hely fölött, ahol a gyermek volt. Amikor meglátták a csillagot, igen nagy volt az örömük. Bementek a házba, meglátták a gyermeket anyjával, Máriával, és leborulva imádták őt. Kinyitották kincsesládáikat, és ajándékokat adtak neki: aranyat, tömjént és mirhát. Mivel azonban kijelentést kaptak álomban, hogy ne menjenek vissza Heródeshez, más úton tértek vissza hazájukba.

Mt 2,7-12.

FELEBARÁTI SZERETET!

Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mint ha valaki életét adja barátaiért. (Jn 15,13)

2007-ben Irakban voltam katona. Egyik reggel rettegve imádkoztam, és Isten védelméért könyörögtem, hogy őrizze meg családomat attól a fájdalomtól, amit akkor éreznének, ha nem térnék haza. Levelet írtam a feleségemnek és a gyerekeknek, majd megkértem a műveleti tisztet, hogy juttassa el nekik a levelet, ha velem történne valami.
A gyomromban érzett görccsel indultunk a bevetésre. Bagdad külvárosában egy eszelősen integető muszlim rendőr állított meg, akivel korábban több mint egy évig együtt dolgoztam. Figyelmeztetett minket, hogy ne menjünk tovább az úton, mert tele van bombákkal. Későbbi vizsgálat után kiderült, hogy támadást készítettek elő ellenünk, és ez a váratlanul felbukkanó hírnök akadályozta meg a halálunkat.
Nehéz arra a napra gondolnom, de megvigasztal az a felebaráti cselekedet, amit akkor megtapasztaltam. Könnyű lett volna neki hagyni minket tovább haladni, vagy nekem félvállról venni őt. Akkor ez a felebarát leckét adott nekem szeretetből és kedvességből. Isten arra hív el, hogy keressük a barátságot és a megértést azokban is, akik különböznek tőlünk. A felebaráti szeretet hatalmas áldásokat rejteget számunkra.

Imádság: Atyánk, taníts minket kedvesnek lenni az idegenekhez. Segíts úgy bánnunk másokkal, mint ahogyan mi szeretnénk, hogy bánjanak velünk! Ámen.

Isten azt szeretné, hogy kedves legyek mindenkivel.
Chad B. McRee (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KATONÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek