2019. június 14. péntek

Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; és azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, többé ne önmaguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.
Úgyhogy mi mostantól fogva senkit nem ismerünk test szerint: ha ismertük is Krisztust test szerint, most már őt sem így ismerjük. Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. Mindez pedig Istentől van, aki megbékéltetett minket önmagával Krisztus által, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne.

2Kor 5,15-21.

HELYREÁLLÍTÁSI PONT

Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre. (2Kor 5,17)

Számítógépem ma nem működött jól. Türelmes vagyok régi gépemmel, de a képernyővédővel történt valami, és eltűntek az e-maileim. Emlékeztem, hogy a fiam mutatott egy módszert, amivel a gép előző állapotát vissza lehet állítani. Ezt tettem, és a képernyővédelmem visszaállt, majd újra megjelentek a leveleim.
Néha arra vágyom, bárcsak lenne egy ilyen "helyreállítási módszer" az életben is. A jól működő kapcsolatok egyetlen negatív megjegyzés miatt megromolhatnak, és keserűséghez, ellenálláshoz, szétváláshoz vezethetnek. Milyen jó lenne visszamenni az időben, amikor a kapcsolat még jó és pozitív volt.
Isten ismeri ezt a "módszert". Krisztus halála és feltámadása által megbékéltetett, és Istennel való közösségbe vezetett bennünket. Amikor a dolgokat összekuszálom egy negatív szóval, cselekedettel vagy gondolattal, rossz dolog jön létre, akárcsak a sötét égbolt egy viharos napon. De Isten kegyelme mindig ott van, és képes helyreállítani a lelkemet a béke, remény és szeretet helyévé. Megvallhatom helytelen cselekedetemet a másik embernek és Istennek, aztán kérhetem bocsánatát és segítségét, hogy meglássam a jót másokban. Szinte naponta kell helyreállítanom a kapcsolatot Istennel és embertársaimmal. Hála Istennek, választhatom ezt a lehetőséget.

Imádság: Urunk add, hogy tiszta szívvel tudjunk viszonyulni hozzád és másokhoz! Ámen.

Isten kegyelme mindig segít újrakezdeni.
Susan Parr (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÁMÍTÓGÉP-SZERELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek