2019. június 20. csütörtök

Tudok cselekedeteidről, hogy nem vagy sem hideg, sem forró. Bárcsak hideg volnál, vagy forró! Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, meggazdagodtam, és nincs szükségem semmire; de nem tudod, hogy te vagy a nyomorult, a szánalmas és a szegény, a vak és a mezítelen: tanácsolom neked, végy tőlem tűzben izzított aranyat, hogy meggazdagodj, és fehér ruhát, hogy felöltözz, és ne lássék szégyenletes mezítelenséged; és végy gyógyító írt, hogy bekend a szemed, és láss. Akit én szeretek, megfeddem és megfenyítem: igyekezz tehát, és térj meg! Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónusomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónusán. Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!

Jel 3,15-22.

AKTÍV RÉSZVÉTEL

Így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból. (Jel 3,16)

Amint januárban beléptem a fitneszközpontba, új arcokat fedeztem fel, újévi fogadalmukkal felvértezve, hogy egészségesek lesznek. Miközben szokásos gyakorlataimat végeztem, láttam, hogy az újak közül többen csak ülnek a kondigépeken, és telefonjaikat nézegetik, ahelyett, hogy aktívan mozognának - mintha az edzőteremben eltöltött idő fizikailag egészségesebbé tenné őket.
Nem közelítünk Istenhez és a hívő élethez néha hasonló módon? Lehet, hogy van egy szép Bibliánk, mégsem olvassuk. Lehet, hogy bekapcsolódunk egy szolgálatba, de nem vállalunk semmilyen feladatot, hogy előmozdítsuk azt. Lehet, hogy minden vasárnap templomba járunk, de csak ülünk ott, arra várva, hogy a kórus, a liturgus és a lelkész majd minden munkát elvégez helyettünk. A Szentírás figyelmeztet, hogy ne legyünk hitünkben langymelegek.
Az Istennel való járás aktív folyamat, időt, figyelmet és teljes részvételt igényel. Más nem végezheti el helyettünk a munkát. Ahelyett, hogy langymelegek lennénk, teljes erőnkből arra kell törekednünk, hogy olyanok legyünk, mint Jézus. A jutalom pedig hatalmas és örökkévaló.

Imádság: Urunk, ébreszd fel bennünk a vágyat arra, hogy közelebb kerüljünk hozzád, és aktívan azon dolgozzunk, hogy megerősödjön a veled való kapcsolatunk! Ámen.

Isten aktív részvételt kíván.
Margaret Anderson (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIAÓRÁN RÉSZTVEVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek