2019. június 30. vasárnap

Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk. Mindegyikünk a felebarátjának kedvezzen, mégpedig annak javára, épülésére. Hiszen Krisztus sem magának kedvezett, hanem ahogyan meg van írva: "A te gyalázóid gyalázásai énreám hullottak." Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint, hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját. Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.

Róm 15,1-7.

MINT EGY ERDŐ

Ezért fogadjátok be egymást, ahogyan Krisztus is befogadott titeket az Isten dicsőségére. (Róm 15,7)

A férjemmel egy erdőn keresztül hajtottunk a kempinghelyünkre. Nézegettem a fákat az út mentén. Az egyiknek volt néhány elhalt ága, másoknak a koronája sérült, vagy nem volt egyenes a törzse, esetleg furcsa alakja volt. Lényegében, mindnek volt valami hibája, és mégis, együttesen egy vibráló, élettel teli zöld erdő képét mutatták. Árnyékot adtak a páfrányoknak és orchideáknak, és otthont egy sor állatnak - kezdve a tigris fecskefarkú pillangótól a fehér farkú őzig. Nekünk pedig egy békés táborhelyet biztosítottak, ahol élvezhettük a természetet. Még az elhalt fák is különleges célt szolgáltak: komposzttá rothadásukkal az új növényeket táplálták.
Az erdő engem azokra az emberekre emlékeztetett, akik az Úr egyházát alkotják. Mindnyájunknak vannak sérülései, és nem vagyunk tökéletesek. Elkövetünk hibákat. Mégis, együtt valami szépet formázunk. Meg tudunk bocsátani a megtört szívűeknek, tudjuk erősíteni a kísértésben lévőket, felemelni az elesetteket, akik ugyanezt tehetik velünk. Ahelyett, hogy elítélnénk a tévedőket, meghallgathatjuk őket, és segíthetünk nekik. Együtt egy olyan közösséget alkotunk, amely Istent szolgálja, segíti a szükségben lévőket, miközben egymást erősítjük.

Imádság: Istenünk, segíts egymást elfogadni és úgy szeretni, ahogyan te szeretsz, a tökéletlenségünk ellenére. Ámen.

Bár sérültek és tökéletlenek vagyunk, Isten mégis velünk építi az egyházát.
Susan Thogerson Maas (Orgeon, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI KÖZÖSSÉGÜNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek