2019. július 1. hétfő

Akkor ezt mondta Mózes Józsuénak: Válassz ki férfiakat, vonulj ki, és ütközz meg Amálékkal! Én pedig odaállok holnap a halom tetejére, és Isten botja a kezemben lesz. Józsué úgy cselekedett, ahogyan Mózes mondta neki, és megütközött Amálékkal. Mózes, Áron és Húr pedig fölment a halom tetejére. És az történt, hogy valahányszor Mózes fölemelte kezét, Izráel volt az erősebb, amikor pedig leeresztette a kezét, Amálék volt az erősebb. De Mózes kezei elfáradtak. Ezért fogtak egy követ, alája tették, és ő ráült. Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy két keze fölemelve maradt naplementig. Így győzte le Józsué Amálékot és annak hadát fegyverrel.

2Móz 17,9-13.

NEM CSUPÁN MAGAM

De Mózes kezei elfáradtak... Áron és Húr pedig tartotta a kezét, az egyik erről, a másik amarról, úgyhogy a két keze fölemelve maradt napnyugtáig. (2Móz 17,12)

Végzős középiskolás évemben én koordináltam a középiskolások és a hajléktalanok között szolgáló zenekarokat. Gitárleckéket adtam a gyerekeknek, és basszusgitáron játszottam egy másik gyülekezetben. Amikor pedig a középiskolai szolgálat egy ideig lelkész nélkül maradt, látva barátaim szomorúságát, minden tőlem telhetőt megtettem a szolgálat folytatása érdekében. De Mózeshez hasonlóan az én karjaim is elfáradtak.
Téveszmém volt, hogy mindez csak egyedül az én felelősségem. Az évek alatt túl sokszor gondoltam azt, hogy Isten azt akarja, én tartsam működésben a dolgokat. Azt azonban elfelejtettem, hogy bár Isten tud használni, soha nem akar csupán engem használni. Még Mózesnek is szüksége volt Áron és Húr segítségére, hogy felemelve tartsák kezeit. Én pedig túl sok szolgálatot akartam fenntartani a saját erőmből.
Olyan akartam lenni, aki mindent megtesz Istenért, de erre nem voltam képes, vagy ő nem várta el ezt tőlem. Egyedül senki sem tudja hordozni Isten munkájának terheit, a közösség azonban sokkal inkább. Az Úrra hagyatkozva, a gyülekezet közösségével együtt csodálatos dolgokat tudunk véghezvinni.

Imádság: Urunk, tégy nyitottá minket mások segítségének elfogadására a szolgálatban, amelyre elhívtál! Ámen.

Hogyan támaszkodhatok másokra Isten szolgálatában?
Cameron Catanzano (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI SZOLGÁLATAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Július
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek