2019. július 3. szerda

Jézus mondja: "Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek."
"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,11-16.

KOCKÁZATVÁLLALÁS

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

19 éves koromban úgy éreztem, Isten ösztökél, hogy csatlakozzak egy missziós szervezethez, ahol nappali tagozaton munkatársi kiképzést kapok. Elszántam magam, hogy megismerjem Istent, akiről az elmúlt tíz évben azt mondtam, ismerem, de ez csak jól hangzó kijelentésnek tűnt. Most mindent feladtam ezért a lehetőségért, de szinte senki sem értett velem egyet. Azt mondták: "Honnan tudod, hogy Isten erre hív?" és "De hiszen jó állásod van!" meg "Na, és mit fogsz csinálni azután?" Kérdéseikkel azt sejttették, azt gondolják, elment az eszem.
Én viszont biztos voltam a döntésemben, és tudtam, hogy az Istentől ered. Csak arra volt szükségem, hogy kitartsak. Az Isten vezetésére való hagyatkozás boldoggá tett és teljesen betöltött. Amikor tudom, hogy helyesen döntök, és követem Isten akaratát, "ragyog a világosságom". Az emberek látják, és érdeklődnek jócselekedeteim után.
Időnként kockázatot kell vállalnunk, hogy Isten rendelkezésére álljunk. Néha ez a kockázat azt jelenti, hogy ki kell lépnünk a komfortzónánkból. De az ismeretlen homályában ragyog a legszebben a világosságunk!

Imádság: Drága Istenünk, segíts késznek lennünk oda menni, ahová küldesz! Segíts bíznunk vezetésedben, hogy világosságunk ragyoghasson mások előtt! Ámen.

Mások kétségei ellenére igennel válaszolok Isten hívására.
Amorelle Reneisha Browne (Grenada)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT ISTEN KÖVETÉSÉHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Július
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek