2019. július 4. csütörtök

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket, és munkájukért nagyon becsüljétek őket. Éljetek egymással békességben. Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. A Lelket ne oltsátok ki, a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg, a gonosz minden fajtájától tartózkodjatok.
Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket; és ő meg is cselekszi azt.

1Thessz 5,12-24.

ÖRÜLJ, IMÁDKOZZ, ADJ HÁLÁT!

Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,16-18)

Több mint negyven éve hívő vagyok, és jó néhányszor olvastam és elmélkedtem már az első thesszalonikai levél felett. A fenti igevers szavai azonban addig nem hatottak rám igazán, amíg a kisebbik fiam katonai szolgálatra nem került a tengerentúlra. Ekkor kezdtem igazán felfogni Pál szavainak mélységét.
Amikor valamelyik szerettünk veszélybe kerül, azt vesszük észre, hogy imádkozunk fésülködés közben, autóvezetés alatt, vagy étkezés közben is. Ez az állandó imádságos állapot új lépcsőfok volt Krisztussal való kapcsolatomban. Ő mindig jelen van, de milyen gyakran ragadjuk meg az alkalmat, hogy elérjük őt imádságban? Most, hogy a fiam biztonságban hazatért - bár jövőre újra el kell mennie - újra átélem, hogy bár mi megtettük a mi részünket a felnevelésében, ő az Úrhoz tartozik. Én pedig élhetek a számtalan lehetősséggel, és az Uramhoz és Megváltómhoz járulhatok imádságban.

Imádság: Mennyei Atyánk, áldunk téged azért, hogy meghallod imáinkat, és válaszolsz azokra. Segíts minden napot imádságos lelkületben tölteni! Ámen.

Ma és mindig imádságos hálaadásban fogok örvendezni.
Ted Whitford (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK CSALÁDTAGJUK KATONAI SZOLGÁLATOT TELJESÍT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Július
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek