2019. július 5. péntek

Azután ezt mondta Isten: Pezsdüljenek a vizek élőlények nyüzsgésétől, és repdessenek madarak a föld felett, az égbolt alatt. És megteremtette Isten a nagy víziállatokat, a vizekben nyüzsgő különféle fajta úszó élőlényeket, és a különféle fajta madarakat. És látta Isten, hogy ez jó. Azután megáldotta őket Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, és töltsétek meg a tenger vizét; a madár is sokasodjék a földön! Így lett este, és lett reggel: ötödik nap. Azután ezt mondta Isten: Hozzon létre a föld különféle fajta élőlényeket: különféle fajta barmokat, csúszómászókat és egyéb földi állatokat. És úgy történt. Megalkotta Isten a különféle fajta földi állatokat, a különféle fajta barmokat, meg a föld mindenféle csúszómászóját. És látta Isten, hogy ez jó.
Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket.

1Móz 1,20-27.

ALKOTÓKÉPESNEK TEREMTVE

Megteremtette Isten az embert a maga képmására. (1Móz 1,27)

Honolulu állatkertjében járva a férjemmel megmosolyogtuk a szürke madarakat, melyeknek a feje pirosas színű volt, mintha elpirultak volna. Megcsodáltuk a fákról rikoltozó vörös, zöld és sárga papagájokat. Amikor azután egy kék madarat láttam, taréjjal a fején, mely úgy nézett ki, mint egy csinos kalap, elgondolkodtam azon, ahogy Isten az embert saját képmására teremtette.
Mi színes ruhákat készítünk, ahogy Isten a madarak tollazatát színessé alkotta. Használjuk a fákat, melyeket Isten teremtett, hogy asztalokat és házakat készítsünk belőlük. Isten csodálatos világáról készített képek ékesítik falainkat. Amikor tévét nézek vagy a média világában barangolok, általában kielégületlennek érzem magam. De amikor egy ízletes ételt készítek a családomnak vagy festek egy képet, megelégedett vagyok.
Teremtő Istenünk alkotó lényekké teremtett minket. Amikor létre hozunk valamit, kertet ültetünk, elénekelünk egy dalt, vagy egy kalapot varrunk, boldogabbak vagyunk, mert megvalósítjuk Isten tervét. A teremtés lehetősége olyan nagy, mint a világ, melyet Isten teremtett, hogy örvendezzünk annak.

Imádság: Istenünk, adj ötleteket és önbizalmat, hogy használjuk a tőled kapott alkotóképességet, hogy életünket és mások életét érdekesebbé és örömtelivé tegyük! Ámen.

Isten alkotóképes lénnyé teremtett.
Janet Asbridge (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY ISTEN KREATIVITÁSÁT TÜKRÖZZÜK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Július
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek