2019. július 21. vasárnap

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében.
Magasztallak téged, mert félelmes és csodálatos vagy; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.
Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titkon formálódtam, mintha a föld mélyén képződtem volna.
Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük.
Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma!
Számolgatom, de több a homokszemeknél, s a végén is csak nálad vagyok.

Zsolt 139,13-18.

ISTEN CSODÁS TEREMTMÉNYE

Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében. Magasztallak téged, mert félelmetes vagy és csodálatos; csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt. (Zsolt 139,13-14)

Sokáig depresszióval és alacsony önértékeléssel küzdöttem. "Érdemes egyáltalán élni, ha mindig ilyen középszerű leszek?" - kérdeztem magamtól. Csak elvétve jártam templomba, úgyhogy édesanyám ragaszkodott hozzá, hogy kezdjek el rendszeresen járni. Nagyon hamar hallottam egy prédikációt arról, hogyan alkotott minket Isten a saját képmására és gyönyörűségére. Az istentisztelet után elmentem egy kiscsoportos beszélgetésre. Itt az emberek nyíltan beszéltek a problémáikról, amikkel éppen küzdöttek. Mikor megosztottam, hogy depressziós vagyok és értéktelennek érzem magam, meglepetten fedeztem fel, milyen sok ember küzd ugyanezzel a problémával.
Úgy éreztem, Isten szólt rajtam keresztül, mikor azt mondtam nekik, hogy mindig ott leszek számukra, ha szükségük lesz rám. Azóta minden héten ott vagyok, és segítek a csoportban. Így fedeztem fel a kegyelmi ajándékomat, ami mások segítése. Most éppen a doktorátusomat írom pszichológiából. Megtanultam - épp a megfelelő időben -, hogy Isten megmutatja mindannyiunk számára a tőle kapott kegyelmi ajándékot.

Imádság: Köszönjük, mindenható Istenünk, hogy elküldted Fiadat a bűneink miatt, és köszönjük, hogy különlegesnek teremtettél bennünket. Ámen.

Isten kegyelmi ajándékkal ruházott fel a szolgálathoz.
Kevin Alch (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek