2019. július 23. kedd

Jézus mondja: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt."

Jn 14,1-7.

AZ ÚT

Jézus mondta Tamásnak: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. (Jn 14,6)

Az elmúlt pár évben sokat utaztam. Általában nem habozok egy új helyet idegenvezető nélkül felfedezni. Viszont gyakran bizonytalankodom, hogy jó címet kaptam-e, és az útbaigazítás megfelelő-e. Néha ott keresek utcaneveket, ahol egyáltalán nincsenek. Máskor az útbaigazítás, amit kapok, olyan referenciapontokhoz irányít, amelyeket nem ismerek.
Még ha néhány utazásom frusztráló is, arra emlékeztetnek, hogy mi az, ami fontos a hit útján. Tudom, hogy mind utazók vagyunk, de nem mind a jó irányba megyünk. Jó, ha van egy irányunk, vagy ha olyan útbaigazítást kapunk, és adunk, ami az örök élethez vezet. Biztosak lehetünk abban a vezetésben, amit a Szentírásból kapunk, mert Jézus világosan kimondja, hogy ő az örök élethez vezető út.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, vezess minket továbbra is az örök élet ösvényén. "Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is; mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek; és ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké." Ámen. (Mt 6,9-13)

Biztos lehetek Isten vezetésében.
Priscilla E. Chaves (Alajuela, Costa Rica)

IMÁDKOZZUNK A MEGFÁRADT UTAZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Július
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek