2019. július 24. szerda

Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.
Bizony, örömmel jöttök ki, és békességben vezetnek benneteket. A hegyek és a halmok vígan ujjonganak előttetek, és a mező fái mind tapsolnak.

Ézs 55,10-12.

BÁRHOL IS VAGYOK

Ilyen lesz az én igém is, amely a számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem. (Ézs 55,11)

Több mint tíz évig voltam lelkész, majd egy nap gyülekezet nélkül maradtam. Az identitásomat leginkább az fejezte ki, hogy lelkész voltam. Milyen önazonosságom legyen munkanélküli lelkészként? Volt egy lányom, akiről gondoskodni kellett, úgyhogy gyorsan munkára volt szükségem. Aztán különös események sorozata után kaptam egy taxisofőri állásajánlatot. Kifogytam a lehetőségekből, úgyhogy elfogadtam.
Nem én voltam a leglelkesebb taxisofőr, legalábbis az elején. Talán arrogáns voltam, és méltóságon alulinak éreztem ezt a munkát. Isten azonban nem hagyta ezt ennyiben.
Egyik nap egy kábítószerfüggő asszonyt szállítottam haza a kórházból, akinek egy hajszálon múlott az élete. Egy őszinte beszélgetést folytattunk. Mikor kiszállt, azt mondta: "Köszönöm ezeket a nyugodt pillanatokat, és hogy meghallgatott!" Később azon az estén egy nagyon különleges aranyló rózsaszín naplementét láttam a taxiból, és betöltött a békesség a hivatásommal kapcsolatban. Hirtelen rájöttem, hogy Isten használni fog a szolgálatban, bárhol legyen is az.
Istennek hatalma van sátrat készíteni a napnak (Zsolt 19,5). Ő naponta új kijelentést ad nekünk is, csak figyeljünk!

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy ne mulasszuk el észrevenni a szolgálat új lehetőségeit! Ámen.

Bárhol végezhetek szolgálatot.
Jessica Zolondek (USA)

IMÁDKOZZUNK A TAXISOFŐRÖKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek