2019. július 27. szombat

Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,5-8.

SOSEM HAGY CSERBEN

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy. (Zsolt 23,4)

Egy pár évvel ezelőtt prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak nálam. Ezt a stresszel teli időszakot egy sor kórházi vizsgálat és kezelés követte. A családommal együtt mindennap imádkoztunk gyógyulásért. Mikor az eredmények később prosztatarákot mutattak, a családom nagyon elkeseredett. Azonban a rákos sejtek eltávolítását célzó műtét alatt - ennek minden mellékhatásával, egészségügyi kihívásaival és testi korlátaival együtt - biztosak voltunk a sikeres kimenetelben. A zsoltárossal mondhattam, "Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy".
A mai igeszakaszunkban Józsuét is aggodalom és félelem tölthette el, mikor Isten őt bízta meg, hogy Isten népét az ígéret földjére vezesse. Neki is szüksége volt Istentől jövő biztatásra, amit Mózesen keresztül kapott meg: "Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek, és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened megy veled, nem hagy el téged."
Isten gyermekeként mi is biztosak lehetünk ebben az ígéretben. Bár helyzetünk és körülményeink nehézséget okozhatnak, vagy az egészségünk megromolhat, Isten mégis jelen van, hogy átvigyen ezeken minket. Egy évvel később én is elmondhattam: "Jó és igaz az Úr!" (Zsolt 25,8)

Imádság: Uram, köszönjük vigasztalásodat és az életünkben megtapasztalt gyógyító erődet. Jézus nevében. Ámen.

Isten hűséges marad minden körülmények között.
Mike Anwana (Ad Dawhah, Katar)

IMÁDKOZZUNK A KATARI KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Július
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek