2019. augusztus 29. csütörtök

A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint. Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.
A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők, a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet.

Róm 12,3-13.

GYÖNYÖRŰ VÁLTOZATOSSÁG

Krisztus teste vagytok, egyenként annak tagjai. (1Kor 12,27)

Születésnapomon a feleségem meglepett egy madárparki látogatással. A világ minden tájáról láttunk ott madarakat, sokféle színben és méretben. Némelyik élénk és ragyogó volt, a szivárvány minden színében pompázó, míg mások földszíneket viseltek, a barna, a zöld és a szürke árnyalatait. Ahogy ezeknek a teremtményeknek a csodás sokféleségét bámultam, eszembe jutott Isten teremtésének egy másik lenyűgöző példája: az ember. Mi is csodásan különbözőek vagyunk: különbözünk kultúrában, nyelvben és megjelenésben.
Különfélék a tapasztalataink, az ajándékaink és a történeteink is. Saját közösségünkben sincs két egyforma ember. Ám ahogy a madarakat is, ugyanaz a Teremtő hívott életre: szerető Istenünk, aki mindnyájunkat szeretettel és céllal teremtett.
Ez az igazság arra hív minket, hogy tisztelettel, alázattal és együttérzéssel forduljunk egymás felé, hiszen mindnyájan Isten képére teremtettünk. Különbözőségünk Isten kreativitásának csodálatos visszatükröződése. Minden hang fontos, bár mind különféle. Mindnyájan tudunk valamit tanítani, s mindnyájunknak sokat kell tanulni. Egy ilyen gyakorta megosztott világban Krisztus követőiként legyünk példái a különféleségben való egységnek, tisztelve és védve egymást.

Imádság: Istenünk, köszönjük világunk sokféleségét. Segíts, hogy tisztelettel és megértéssel forduljunk egymás felé. Ámen.

Ma mindenkit tisztelni fogok, hiszen Isten képére teremtetett.
Tyler Wood (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET NEHEZEN TUDUNK ELFOGADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek