2019. szeptember 2. hétfő

"Vigyázzatok: a kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, hogy lássanak titeket, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt, ahogyan a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek. Bizony, mondom néktek: megkapták jutalmukat. Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék; a te Atyád pedig, aki látja, ami titokban történik, megfizet neked."

Mt 6,1-4.

ANGYALOK MEGVENDÉGELÉSE

A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. (Zsid 13,2)

Fiatal ügyvéd koromban az egyik első látogatóm az irodámban egy 80-as éveinek közepén járó idős hölgy volt, aki nagy, háromkerekű kerékpárján érkezett. Később megtudtam, hogy Blanche-nak hívják, és úgy ismerik a helyi kis közösségben, mint aki a triciklijével járja a várost.
Blanche minden héten bejött az irodámba. Gyakran megosztotta velem a mennyországról alkotott elképzelését, és bár gondolatai kissé idegennek tűntek, figyelmesen meghallgattam.
Én magam az irodámtól mintegy 30 kilométerre laktam. Egyik nap, amikor hazatértem, a lakást teljesen kitakarítva találtam. Egy kicsit aggódtam, hogy valaki csak úgy bejött a házamba, de hálás voltam a takarításért. Néhány nap múlva Blanche bejött az irodámba, és megkérdezte: "Na, hogy tetszett?". Hamar rájöttem, hogy ez az asszony 30 kilométert utazott azért, hogy nálam kitakarítson.
Amikor Blanche-ra emlékezem, a fenti igevers jut eszembe az angyalok megvendégeléséről. Hiszem, hogy Isten embereket hoz elénk, hogy általuk bepillantást nyerhessünk a mennyei világba. Ha nyitva tartjuk szemünket, észrevesszük és szeretjük embertársainkat, meglátjuk az Isten arcát.

Imádság: Atyánk, köszönjük jelenlétedet életünkben. Áldd meg azokat, akik szeretetedről tanítanak minket! Ámen.

Szeretném ma észrevenni másokban Isten arcát.
Robin Wynne (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM VÁRT KEDVESSÉGGEL FORDULNAK FELÉNK!



Írjál áhítatot a Csendes Percek számára!

Valóságossá vált számodra Isten gondoskodása és jelenléte a másokkal való kapcsolatban? Adott-e neked a Biblia útmutatást és segített-e abban, hogy láthassd, hogyan munkálkodik Isten? Személyessé vált-e a Szentírás üzenete számodra, amikor elcsendesedtél felette? Ha igen, akkor van mit megosztanod másokkal.
Kérünk, hogy gondolataidat küld el a szerkesztoseg@csendespercek.hu címre.
Részletek a http://www.csendespercek.hu oldal 'Írj áhítatot!' menüpont alatt.

Köszönettel
Csendes Percek szerkesztősége

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek