2019. szeptember 4. szerda

Tudjuk ugyanis, hogy a törvény lelki, én pedig testi vagyok: ki vagyok szolgáltatva a bűnnek. Hiszen amit teszek, azt nem is értem, mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem, amit gyűlölök. Ha pedig azt cselekszem, amit nem akarok, akkor elismerem a törvényről, hogy jó. Akkor pedig már nem is én teszem azt, hanem a bennem lakó bűn. Mert tudom, hogy énbennem, vagyis a testemben nem lakik jó, minthogy arra, hogy akarjam a jót, van lehetőségem, de arra, hogy megtegyem, nincs. Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor már nem én teszem, hanem a bennem lakó bűn. Azt a törvényt találom tehát magamban, hogy - miközben a jót akarom tenni - csak a rosszat tudom cselekedni. Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint, de tagjaimban egy másik törvényt látok, amely harcol az értelmem törvénye ellen, és foglyul ejt a bűn tagjaimban lévő törvényével. Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének.

Róm 7,14-25.

HÁLA LEGYEN ISTENNEK!

Hála legyen Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által! (Róm 7,25)

A lányom almás süteményt szeretett volna, így hát levettem a fáról három gyönyörű almát. Amikor az egyik almát meghámoztam és kettévágtam, belül teljesen rothadtnak találtam.
Néha én is pontosan így érzek: külsőre kedves és mutatós vagyok, de sivárság van bennem. Bármennyire is igyekszem, hogy kiváló feleség és türelmes anya legyek, Pál apostol szavai igazak rám nézve: "Hiszen nem azt teszem, amit akarok: a jót, hanem azt cselekszem, amit nem akarok: a rosszat" (Róm 7,19). Évtizedek óta hívő ember vagyok, és örömet lelek Isten igéjében. Elismerem, hogy Isten útjai jobbak, mint az enyémek. Mégis gyakran úgy gondolom, hogy amit akarok, az a legfontosabb, vagy megérdemlem azt, amire a szívem vágyik - és mindez legyen meg most nyomban.
Szeretném tudni, vajon elkerülhető-e ez a belső harc? A Biblia azt tanítja, hogy ameddig csak élünk, küzdeni fogunk a bűnnel. Pál apostol azonban azt is írja: "Hála legyen Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által!" (Róm 7,25). Jézus mindig velem van küzdelmeimben. Amikor a kísértés megjelenik, tudom, hogy segítségért kiálthatok, és követhetem Jézus példáját. Ő megígérte szabadítását, és mi számíthatunk szavára.

Imádság: Istenünk, segíts óvni szívünket a gonosztól! Köszönjük, hogy megszabadítasz Jézus Krisztus által, aki támogat minket mindennapi küzdelmeinkben. Ámen.

Bár a bűn megsokasodik, Isten kegyelme győzedelmeskedik.
Marcela Nwanosike (Lincolnshire, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK A PÉKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek