2019. szeptember 5. csütörtök

Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. Ezzel dicsekszem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, és nem fáradtam hiába. Sőt ha italáldozatul kiöntetem is a hitetekért bemutatott áldozatban és szolgálatban, örülök, és együtt örülök mindnyájatokkal; de ugyanígy örüljetek ti is, és örüljetek velem együtt.

Fil 2,12-18.

EGY ELFELEJTETT AJÁNLÁS

Nincs, aki kezemből kiragadjon, ha én cselekszem, ki másíthatja meg? (Ézs 43,13)

Kiskoromban nagyanyám egy kis fekete Bibliát adott nekem a következő ajánlással: "Drága Greg, ez az első Bibliád, tartsd meg nagy becsben. Hamar meg fogsz nőni, és akkor el fogod tudni olvasni. Imádkozom, hogy Urunk tartson meg védelmező szárnyai alatt, hogy erős, egészséges nagyfiúvá növekedj, és hogy gyakran fordulj a Bibliához erőért és bátorításért egész életedben. Nagyi, 1968. október 31-én."
Hamar elfelejtettem ezt az ajánlást, és ahogy növekedtem, hitemben is erősödtem. A kis Bibliát felváltotta egy nagyobb.
Nemrég a csendességemben megláttam az elfelejtett Bibliámat az egyik polcon. Elolvastam az ajánlást, és szinte újra hallottam nagymamám hangját. Elöntöttek az érzelmek. Hogyan mondhatnám el neki, hogy Isten kegyelmesen meghallgatta imádságát, és hogy ő Krisztus csodálatos példája volt számomra?
Nagymama példája és hívő bizonyságtétele továbbra is nyilvánvaló az életemben. A Bibliához fordulok erőért és bátorításért, és Isten soha nem vonta meg azt tőlem. Ma, amikor imádkozunk, köszönjük meg Istennek a hívő emberek befolyását életünkben!

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy gondod van lelki szükségleteinkre, és hívő emberek támogatását adod életünk során. Segíts növekednünk a veled való közösségben! Ámen.

Milyen módon bátoríthatom a frissen megtért keresztényeket?
Greg Romano (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYMAMÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek