2019. szeptember 6. péntek

Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.

1Jn 1,5-10.

SZENNYES EDÉNYEK

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

Amikor az edény mosatlanul marad az étkezés után, általában úgy is marad az másnapig. Mivel az ételmaradék igencsak rászárad az edényre, sokkal több időt vesz igénybe letakarítani, mintha azonnal elmostuk volna.
Az edényeken lévő szennyeződés elgondolkoztatott az életünkben jelen lévő és megtisztításra váró dolgokról. Talán bocsánatért kellene imádkoznunk, vagy segítségért, hogy meg tudjunk bocsátani másoknak; talán erkölcstelenség, igazságtalan cselekedet, vagy másféle bűnök terhelik a másokkal és Istennel való kapcsolatunkat.
Ahogy az edények elmosogatását illetően is igaz, életünkben is az a legjobb, ha nyomban beismerjük az elszennyeződéseket, és nem halogatjuk későbbre a cselekvést: a várakozás csak nehezebbé teszi a változtatást. De még ha hagytunk is bizonyos dolgokat már jó hosszú ideje rászáradni életünkre, a megbocsátás nagyon hatékony tisztítószer. Isten azt kéri, bocsássunk meg másoknak, és ő is megbocsát nekünk. Isten megtisztít minket bűneinktől Jézus vérének ereje által.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy megtisztítasz bűneinktől. Segíts felmutatnunk másoknak is bocsánatodat. Add, hogy legyünk mindig készen gyorsan kitakarítani életünkből és kapcsolatainkból a szennyeződéseket! Ámen.

Mert Isten nekem is megbocsátott, én is szabadon megbocsáthatok másoknak.
Conny Hedengren (Jönköping, Svédország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN BOCSÁTANAK MEG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek