2019. szeptember 8. vasárnap

Ujjongj, Sion leánya! Kiálts örömödben, Izráel! Örvendezz, vigadj teljes szívből, Jeruzsálem leánya!
Elveszi rólad az ÚR az ítéletet, eltávolítja ellenségedet. Veled van az ÚR, Izráel Királya: nem kell többé veszedelemtől félned.
Azon a napon így biztatják Jeruzsálemet: Ne félj, Sion, ne csüggedj el!
Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked.
Összegyűjtöm azokat, akik szomorkodnak, mert nem ünnepelhetnek, bár közületek valók, és gyalázatot kell elszenvedniük.
Elbánok majd elnyomóiddal abban az időben. A sántákat megsegítem, és a szétszóródottakat összegyűjtöm, dicsővé és hírnevessé teszem őket az egész földön, ahol gyalázták őket.
Abban az időben, amikor összegyűjtelek, haza is hozlak benneteket. Bizony, hírnevessé és dicsővé teszlek benneteket a föld minden népe között. Meglátjátok majd, hogy jóra fordítom sorsotokat! - mondja az ÚR.

Zof 3,14-20.

MEGELÉGEDETTSÉG

(Az Úr, a te Istened) Repesve örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked. (Zof 3,17)

Nagyon szerettem ringatni kisgyermekeimet és pici unokáimat. A fiatalabbik lányom mindig örült, amikor szorosan magamhoz öleltem, mivel sokféle egészségi problémái miatt gyakran volt beteg, és vigasztalásra szorult. Bebugyoláltam kedvenc takarójába, magamhoz ölelve ringattam, és halkan dudorásztam: "Engem szeret Jézusom". Ilyenkor elégedetten megnyugodott.
Évekkel később hetente egyszer én vigyáztam csecsemő fiúunokámra, Nathanielre. Miután átpelenkáztam, és előkészítettem a cumisüvegét, körbeöleltem egy takaróval, ringattam, etettem, és közben halkan énekeltem: "Engem szeret Jézusom". Elnyugodott, hiszen a nagymama magához öleli, ringatgatja, énekel fölötte.
Ez a két bébigeneráció jut az eszembe, amikor a fenti igeverseket olvasom. Isten mindnyájunkat jobban szeret, mint ahogy én valaha is szerethettem gyermekeimet és unokáimat. Meghatódom, amikor arra gondolok, hogy a világmindenség Istene gyönyörködik bennem. Isten énekel fölöttünk, várja, hogy hozzá simuljunk, és vigasztalást találjunk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy túláradó módon szeretsz minket. Segíts mindig emlékeznünk, mennyire szeretsz, és mennyire szeretnél megvigasztalni minket! Ámen.

Isten megnyugtató ölelésében biztonságban érezhetem magam.
Carol Harrison (Saskatshewan, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A KISBABÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek