2019. szeptember 9. hétfő

Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait. Nincsen olyan teremtmény, amely rejtve volna előtte, sőt mindenki mezítelen és fedetlen az ő szeme előtt. Neki kell majd számot adnunk.
Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz. Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.

Zsid 4,12-16.

KORLÁTLAN HOZZÁFÉRÉS

Őbenne van bátorságunk és szabad utunk bizodalommal a benne való hit által. (Ef 3,12)

A háromnapos heves esőzés patakok által szabdalt területté változtatta a vidékünket, túlcsordult elvezető árkokat, felázott udvarokat és a völgyekben elárasztott utakat hagyva maga után. Narancsszínű korlátok és "Út lezárva" feliratok zárták el az utcákat, kerülőutak keresésére késztetve az autóvezetőket. Amikor megpróbáltam felhajtani az autópályára, lezárva találtam, azzal az utasítással, hogy forduljak vissza. A forgalomelterelés csak növelte idegességemet, hogy eljuthatok-e oda, ahová mennem kell.
A kormánykereket szorongatva rájöttem, hogy van választásom: vagy engedem, hogy a forgalomelterelés okozta zűrzavar eluralkodjon rajtam, vagy imádkozhatok, hogy Isten megnyugvást adjon az útlezárások ellenére is. Arra gondoltam, hogy az imádkozásnak nincsen semmi akadálya. Bármikor szabadon Isten elé járulhatok.
Jézus Krisztus az út Istenhez (Jn 14,6), és őáltala bizalommal közeledhetünk Istenhez (Zsid 4,16). Sokféle eszköz segít kapcsolatba lépnünk Istennel: imádkozás, bibliaolvasás, istentisztelet, keresztény énekek hallgatása és Isten népének való szolgálat. Ő soha nem teszi ki az "Út lezárva" táblát. Amikor őszinte szívvel közeledünk hozzá, ő elfogad.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük emlékeztetésedet, hogy te mindig velünk vagy. Ámen.

Az imádság által bárhonnan, bármikor elérhetem Istent.
Nancy Kay Grace (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁRTERÜLETEKEN ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek