2019. szeptember 10. kedd

Ezért tehát, testvéreim, akiket szeretek, és akik után vágyódom, örömöm és koronám, így maradjatok meg az Úrban, szeretteim! Evódiát intem, és Szüntükhét is intem, hogy legyen közöttük egyetértés az Úrban. Sőt téged is kérlek, hűséges munkatársam, segíts nekik, akik együtt küzdöttek velem az evangéliumért; Kelemennel és a többi munkatársammal is, akiknek a neve benne van az élet könyvében. Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!

Fil 4,1-8.

TÚLÁRADÓ BÉKESSÉG

Szenved-e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet! (Jak 5,13)

Amikor négyéves fiunkat leukémiával diagnosztizálták, feleségemmel mindent félredobtunk, és egy hétre beköltöztünk a fiunk szobájába a helyi gyermekkórházban. Igyekeztünk bátornak tűnni, amikor a vizsgálatok és kezelések sorozatával kellett foglalkoznunk, az orvosokkal és tanácsadókkal értekeztünk, a családdal és a lelkészekkel beszélgettünk. Bensőnkben azonban rettentő feszültség uralkodott.
Egyik éjszaka a biztonság és megnyugvás szinte kézzelfogható meleg érzésével ébredtem a kórházi szobában. Minden aggodalmam és félelmem helyét átvette a legteljesebb békesség, amelyet valaha csak éreztem.
Ettől kezdve valahányszor mentünk a havonkénti ellenőrző vizsgálatra és kemoterápiára, mindig elolvastuk a Fil 4-et. Őszintén szólva, mindig nehéz volt nem aggódni, de éreztem Isten jelenlétét. Fiunk három és féléves kemoterápiás kezelése alatt mindvégig Isten elé tártuk kéréseinket.
A fiunk most 13 éves, és majd mindenben úgy él, mint bármely kortársa. Mint akkor abban a kórházi szobában, azóta is megtapasztaljuk Isten jelenlétét az éves kórházi felülvizsgálatok idején. Isten mindezekben velünk van, reményt, szeretetet és túláradó békességet ad.

Imádság: Urunk, add békességedet azoknak, akik aggodalmaskodnak saját vagy egy szerettük egészsége miatt. Ámen.

A bajok közepette is Isten békessége vesz körül.
Robert Harris (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGSÉGGEL KÜZDŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek