2019. szeptember 13. péntek

Amikor a Galileai-tenger partján járt, meglátott két testvért, Simont, akit Péternek hívtak, és testvérét, Andrást, amint hálójukat a tengerbe vetették, mivel halászok voltak. Így szólt hozzájuk: "Jöjjetek utánam, és én emberhalászokká teszlek titeket." Ők pedig azonnal otthagyták hálóikat, és követték őt. Miután tovább ment onnan, meglátott két másik testvért, Jakabot, a Zebedeus fiát és testvérét, Jánost, amint a hajóban atyjukkal, Zebedeussal együtt rendezték hálóikat, és őket is elhívta. Ők pedig azonnal otthagyták a hajót és atyjukat, és követték őt.

Mt 4,18-22.

EMBERHALÁSZAT

Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek titeket. (Mt 4,19)

Nemrég magammal vittem ötéves unokámat, Daylent horgászni. Nagyon izgatott volt a halfogás lehetőségétől, habár fogalma sem volt, mihez kezd a kifogott hallal. Miután összeszereltem a horgászbotját, Daylen önállóan akarta felrakni a csalit, és végrehajtani a dobást, az útmutatásra mégis szüksége volt.
Lelkesedése arra emlékeztetett, hogy milyen izgatottak vagyunk, amikor először elfogadjuk Krisztust Megváltónknak. Alig várjuk, hogy megoszthassuk az evangéliumot és "embereket halásszunk". Időnként - unokámhoz hasonlóan - mi is mindent magunk szeretnénk csinálni, és úgy gondoljuk, hogy már mindent tudunk. Mennyei Atyánk azonban jobban tudja, és embereket küld az életünkbe, akik segítenek növekedni és érettebbé válni, hogy hatékonyabban tudjunk szolgálni.
Több dobás és sikertelen horgászás után Daylen izgatottsága alábbhagyott, és figyelme másra irányult. Elgondolkodtam, milyenek vagyunk, amikor Istent szolgáljuk. Időnként, amikor nem úgy jönnek össze a dolgok, ahogyan terveztük, zavartak leszünk és elkeseredünk. Ilyenkor segíthetnek Isten által küldött mentorok, hogy figyelmünket összpontosítsuk és a jó úton maradjunk. Így közelebb kerülünk hozzájuk, közelebb Istenhez és mindazokhoz, akiknek Isten nevében szolgálunk.

Imádság: Istenünk, hálát adunk, hogy vigyázol ránk és segítőket küldesz hozzánk, akik támogatnak bennünket a hitben való növekedésben és érettségben. Ámen.

Isten segítségével meg tudom osztani hitemet másokkal.
W. Leon McBride (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK A HITBEN TÁMOGATNAK MINKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek