2019. szeptember 19. csütörtök

Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,26-31.

ISTEN CSODÁLATOS TEREMTÉSE

És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. (1Móz 1,31)

Művészként sok apró részletre kell figyelmet fordítanom: fényre, árnyékra, színekre. Gyakran megihlet Isten csodálatos teremtésének szépsége. Naplementék, hegyek, alázuhanó vízesések jelentették a munkám központját egészen idáig.
Idén januárban elkezdtem arcokat festeni. Észrevettem, hogy mennyivel nehezebb egy arc lényegét megfognom ceruzával és akrilfestékkel. Elég csak egy részletet elrontanom - például az orr picit nagyobb, vagy a szemek kicsit távolabb ülők - és a kép máris más lesz.
A teremtés első öt napjának végén Isten mindig megnézte munkáját, és azt mondta: "jó". A teremtés hatodik napján azonban, miután megalkotta az embert, azt jelentette ki teremtményéről: "igen jó". Túl gyakran gyönyörködünk kizárólag a naplementében, a hegyekben, az alázuhanó vízesésekben, de megfeledkezünk Isten legcsodásabb és legbonyolultabb teremtményének szépségéről: az emberről. Sőt, Isten annyira szereti az embert, hogy elküldte Fiát, hogy értünk éljen és meghaljon, és általa bővelkedő örök életünk legyen.

Imádság: Drága Istenünk, segíts úgy látnunk minden embert, mint a te szereteted egyedi alkotását! Ámen.

Hogy mutathatom ki ma a szeretetemet Isten teremtményei iránt?
Nathan Melia (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A MŰVÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek