2019. szeptember 25. szerda

Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. Megtaláltok engem - így szól az ÚR -, jóra fordítom sorsotokat, összegyűjtlek benneteket minden nép közül és minden helyről, ahová szétszórtalak - így szól az ÚR -, és visszahozlak erre a helyre, ahonnan fogságba vitettelek benneteket.

Jer 29,10-14.

REMÉNYSÉG A PRÓBÁKBAN

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. (Jer 29,11)

Szegény családban nőttem fel. Volt egy időszak, mikor négyen laktunk egy kollégiumi szobában, míg édesanyám befejezte egyetemi tanulmányait. Később, amikor egy nagyobb házba költöztünk, nem bírtuk fenntartani. Néha az áramot és a vizet lekapcsolták, és hetekig úgy éltünk, mint a "telepesek", ahogy anyukám mondta. Ezekben az elkeserítő időkben édesanyám mindig emlékezetett minket arra, hogy Isten velünk van és vigyáz ránk. Mindig azt kérdeztük tőle, hogy lehet ebben ennyire biztos. Hiszen még vizünk sincs, hogy kimossuk a ruháinkat, és alig van étel a konyhában. Ekkor kedvesen mindig a Jer 29,11-gyel válaszolt.
Ez az ige sok sötét időszakon keresztül vezetett a tinédzser és a fiatal felnőtt életemben. Biztos voltam abban, hogyha Istennek jó terve volt a fogságban élő néppel, akik folyamatosan elutasították, akkor hozzám is hűséges lesz. Most édesanyám a doktori disszertációján dolgozik, és házunkat betölti a jólét és a szeretet. A saját életemben megtapasztaltam, hogy Isten sohasem hagy el.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy hűséges és megbízható vagy az ígéreteidben. Ámen.

Isten sohasem okoz csalódást.
Seth Stewart (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK REMÉNYTELENNEK ÉRZIK A HELYZETÜKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek