2019. szeptember 26. csütörtök

De Jézus odahívta őket, és így szólt hozzájuk: "Tudjátok, hogy azok, akik a népek fejedelmeinek számítanak, uralkodnak rajtuk, és nagyjaik hatalmaskodnak rajtuk. De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen szolgátok; és aki első akar lenni közöttetek, az legyen mindenki rabszolgája. Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."

Mk 10,42-45.

SEGÍTŐ KEZEK

Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért. (Mk 10,45)

Sok éve történt, hogy elcsúsztam a jégen, és ráestem a jobb kezemre, csúnyán kificamítva a csuklómat. Mivel egyedül élek, napokig mindent egy kézzel kellett csinálnom. A legegyszerűbb feladat is, mint például a zsemle megvajazása, nehézséget okozott. A lányom csak azért utazott egy órát, hogy nekem szendvicset készítsen, és elmosogasson. Hamarosan megtanultam ügyesen használni a könyökömet, a térdeimet, sőt még a számat is, hogy segítségemre legyenek például a kenyeret felszeletelni, egy borítékot, egy zacskó rágcsálni valót kibontani vagy éppen egy üveg savanyúságot kinyitni.
A nehéz napok után megtanultam új módon értékelni nemcsak saját kezeimet, hanem a Krisztus testéhez tartozó "kezeket" is. Azokra utalok, akik örömmel segítenek a szükség idején, mert a segítőkészség lelki ajándékát bírják. (1Kor 12,28)
Köszönet Istennek az úrvacsorában segítők, a perselyezők, a kisgyermekekkel foglalkozók, a lóti-futi ügyeket intézők, az irodában tüsténkedők, a templomkert gyepét lenyírók dolgos kezeiért. Kíváncsi lennék, hogy ezek a kedves szolgáló testvérek tisztában vannak-e vele, hogy tetteik milyen sokat jelentenek azoknak, akiken segítenek.

Imádság: Istenünk, hálát adunk mindazokért, akik bármilyen módon is ügyedet szolgálják a gyülekezetben! Ámen.

Kezem Isten ajándéka, hogy másoknak szolgáljak.
Ruth Brentner (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETÜNKBEN SEGÍTŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek