2019. szeptember 28. szombat

A testvéri szeretet legyen maradandó. A vendégszeretetről meg ne feledkezzetek, mert ezáltal egyesek - tudtukon kívül - angyalokat vendégeltek meg. Ne feledkezzetek meg a foglyokról, mintha fogolytársaik volnátok; a gyötrődőkről, mint akik magatok is testben vagytok. Legyen megbecsült a házasság mindenki előtt, és a házasélet legyen tiszta! A paráznákat és a házasságtörőket pedig ítéletével sújtja az Isten. Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Ezért bizakodva mondjuk: "Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"

Zsid 13,1-6.

EGYSZERRE CSAK EGY NAPOT

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

Egy szűk éven belül már a második kisebb autóbalesetem volt. Rá kellett jönnöm, hogy többé nem tudok magabiztosan autót vezetni a makula degenerációm (látáskárosodásom) miatt. Így aztán hetven év autóvezetés után elajándékoztam az autómat.
Aztán elképzeltem azokat a nehézségeket, melyek a döntésem következményei lehetnek. Hogyan megyek el a fodrászhoz? A háziorvos csak három háztömbnyire van, de nem bírok még annyit sem gyalogolni. Szóval tele lettem aggodalommal és félelemmel amiatt, hogy feladtam az autóvezetést.
Később az Úr új ötleteket hozott elém, melyekkel megbirkózhatok az új élethelyzetemmel. Elképzeltem, hogy barátaim felajánlják a segítségüket. Eszembe jutottak a városunkban működő segítő szolgáltatások is. Alkalmanként taxit is igénybe vehetnék, felhasználva azt a pénzt, amit az autómon spórolok meg. Úgy tűnt, Isten azt akarja mondani, hogy ne aggódjak, a segítség mindig jönni fog, mikor szükség lesz rá.
Ne aggodalmaskodj az életed hátralévő része felől! - mondja Jézus. Minden napnak megvan a maga baja, ne vedd magadra azokat a nehézségeket, melyek a jövőben megtörténhetnek.
Most is gondot jelent eljutni bizonyos helyekre, de már nem félek. Tudom, hogy Isten és a barátaim segítenek.

Imádság: Istenünk, emlékeztess minket arra, hogy velünk vagy életünk jelentős változásaiban! Ámen.

Isten ismeri a szükségeimet, és időben gondoskodik rólam.
Ken Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEKET SZÁLLÍTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek