2019. október 5. szombat

Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt. A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványi mádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint.

Gal 5,16-25.

KEDVESSÉG

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Rengeteg dolgom és nagyon kevés időm volt aznap, így sietve léptem a gyorsétterem pultjához, ahol egy durva "Mit kér?" volt a fogadtatás. Miután elmondtam, mit szeretnék, rájöttem, hogy Isten alkalmat ad a növekedésre. Rámosolyogtam a hölgyre, és megkérdeztem: "Rossz napja van?" Erre csak úgy áradt belőle, mi minden történt: az olajsütő elromlott, páran nem jöttek be dolgozni, és így tovább. Valahogy így válaszoltam: "Hú, ez tényleg nem túl jó nap! De biztosan minden megoldódik. Isten áldja!" Kifelé menet visszapillantottam, és láttam, hogy a hölgy elmosolyodik. Egy idegen ember napját jobbá tehettem mindössze annyival, hogy kedves voltam hozzá. Nem felejtem el ezt a találkozást, mert ez egy olyan pillanat volt, amikor éreztem, hogy a Lélek szerint járok el, és Jézus példáját követem.
A mai ige olyan tulajdonságokat sorol fel, melyeket Jézus bemutatott, és amikre törekednünk kell, hogy hozzá hasonlóvá váljunk. Ha imádkozunk, hogy egyre inkább hasonlíthassunk Krisztushoz, az Úr ad lehetőséget, melyben láthatóvá válhat a növekedésünk, sokszor a leghétköznapibb helyzetekben.

Imádság: Úr Jézus, tölts be minket a Lélek gyümölcseivel! Segíts, hogy ezek láthatóvá váljanak bennünk! Ámen.

Ma is keresni fogom a lehetőséget, hogy láthatóvá váljon a Lélek gyümölcse bennem.
Dave Caswell (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉTTERMI DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek