2019. október 10. csütörtök

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,1-8.

TERMÉSNÖVELŐ METSZÉS

Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,2)

Éveken át kerestem málnabokraim tüskés ágai közt az érett bogyókat eredménytelenül, mígnem olvastam egy cikket. A szerző hangsúlyozta, hogy a málna az új növekményen hozza a termést. Leírta, hogyan kell eltávolítani az öreg ágakat, lehetővé tenni, hogy több napfényt kapjanak, több tápanyagot vegyenek fel a talajból és több hely legyen a fejlődésükhöz.
Megfontolva a jó tanácsot, kiritkítottam a málnát, eltávolítottam az öreg hajtásokat. Úgy gondoltam, hogy ez a drasztikus metszés tönkreteszi majd a növényt. A következő tavasszal nagy meglepetésben volt részem: a bokraim bőséges termést hoztak!
Jézus úgy utal Istenre, mint egy kertészre, aki kivágja az ágakat, melyek nem teremnek gyümölcsöt. De megmetszi a gyümölcsöt hozó ágakat is, hogy nagyobb termést hozzanak. Lelki életemnek is szüksége van metszésre, hogy jobban tiszteljem Istent.
Isten különböző módon metsz bennünket, hogy figyelmünket ismét a hitünkre irányítsa. Kinyesi a régi, megrögzött szokásainkat, és megújítja elköteleződésünket az imádság, a Biblia olvasása, a szolgálattétel felé, és a még bőségesebb gyümölcs-termésre.

Imádság: Atyánk, köszönjük neked a metszést, amelynek következtében nagyobb termést hozhatunk. Ámen.

Isten metszése segít, hogy több gyümölcsöt teremjek számára.
Linda Ross Shoaf (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2021 Január
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek