2019. október 13. vasárnap

Keressétek az URat, amíg megtalálható! Hívjátok segítségül, amíg közel van!
Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az ÚRhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani.
Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR.
Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál.
Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek,
ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem.

Ézs 55,6-11.

AMIKOR AZ ÉLET FÁJ

A ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR! Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak utaim a ti utaitoknál, és gondolataim a ti gondolataitoknál! (Ézs 55,8-9)

Egyre több olyan emberrel találkozom, aki fájdalmat hordoz: családtag elvesztése, súlyos betegségek, válások, anyagi gondok. Évek óta küzdök egy betegséggel, ami a mindennapjaimat nehezíti. Istentől minden nap nagyon sok bátorítást kapok.
"Áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik... Olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit. Nincs mitől félnie, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad." (Jer 17,7-8)
Isten megmutatta, hogy ha vele élek, az nem jelenti azt, hogy az életemben nem lesznek száraz, nehéz időszakok. A benne való bizalom, és a vele való szoros kapcsolat ezekben a rendkívül nehéz időszakokban képessé tesznek arra, hogy szívből mosolyogjak és úgy éljek, ami Istennek szerez dicsőséget. Nagyon szeretem az ószövetségi történeteket, például József életét. Rengeteg nehézségen ment keresztül, a végén azonban láthatjuk, hogy minden Isten tökéletes terve szerint történt. Ez igaz az én életemmel kapcsolatban is. Sokszor azt gondolom, hogy az életemnek olyannak kellene lennie, amilyennek én írnám meg. Ha végig olvashatnám az életem történetét, látnám Isten tökéletes tervét. Addig azonban emlékeznem kell arra az egyszerű igazságra, hogy Isten nem emberként gondolkodik.

Imádság: Istenem, köszönöm a tökéletes szeretetedet. Ámen.

A nehézségek alatt tanult leckék életünk igazgyöngyei!
Csikós Tünde (Magyarország)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A NEHÉZSÉGEKBEN KI TUDJUNK TARTANI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek