2019. október 14. hétfő

Milyen nagy a te jóságod, melyet a téged félőknek tartogatsz! Ebben részesíted a hozzád menekülőket minden ember szeme láttára.
Jól elrejted őket magadnál az emberek áskálódása elől. Megőrzöd őket sátradban a perlekedő nyelvektől.
Áldott az ÚR, aki csodálatos hűséggel bánt velem az ostromlott városban!
Én már azt gondoltam ijedtemben, hogy eltaszítottál magadtól. De te meghallgattad könyörgő szavamat, amikor hozzád kiáltottam segítségért.

Zsolt 31,20-23.

MENEDÉK

Mert erős vára vagy a nincstelennek, erős vára a szegénynek a nyomorúságban, oltalom a zivatarban, árnyék a hőségben. (Ézs 25,4)

Egy pusztító jégeső vonult át a városunk több pontján. A templomunk ablakait sem kímélte, golflabda nagyságú jégdarabok szakították át az ablakokat. Vasárnap reggel, ahogy a terem egyik csendes részén ültem, körülöttem a törött üvegekkel, azon gondolkodtam, hogy mi jó származhat ebből a kárból.
Örömmel állapítottam meg, hogy a galamboknak a vihartól menedéket nyújtottak az ablakokon lévő lyukak. Turbékolásuk hangja valódi békét hozott arra a helyre, ahol minden vasárnap a békéért imádkozunk. Ez eszembe juttatta, hogy az 1980-as években számos templom szerepet játszott a faji megkülönböztetés megszüntetésének harcában. Az istentiszteletek helyszínei menedékei lettek azoknak, akiket a rendőrség üldözött. Isten háza egy menedék - egy hely a gyógyulásra és helyreállításra azok számára, akik rászorulnak, azoknak, akik menedéket keresnek a vihar elől.
Valahogy a rosszból is jó jöhet ki. Attól függ, hogyan nézzük az élet viharait. Igen, a jégeső károkat okoz, de képes új utakat megnyitni, és ahogy a galambok - mi is - menedéket találhatunk Isten házában.

Imádság: Szerető Atyánk! Azokért imádkozunk, akik menedéket keresnek az élet viharai elől. Ámen.

Hogy segíthetek, hogy a gyülekezetem igazi menedék legyen?
Roland Rink (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK DÉL-AFRIKA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek