2019. október 21. hétfő

"Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek eléje minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja." "Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ kezdete óta számotokra elkészített országot. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Mt 25,31-40.

EGYSZERŰ FELADATOK

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

Gyülekezetemben sokféle módon szolgáltam. Néhány feladat bonyolult volt, és sok készülést igényelt; voltak látványosabbak, és meg is dicsértek érte. Legutóbbi feladatom egyszerű volt. Pelenkacsomagokat vettem le a polcokról, két kosárba tettem őket, majd felvittem a lépcsőn a várakozó teherautóhoz. A pelenkákat olyan fiatal szülőknek adták, akik azt nem tudták volna megvásárolni. Mindent elsöprő öröm járt át, tudva, ha csak egy pillanatra is, de egy kisbaba sírása el fog csendesedni, egy kis teher lekerül a szülők válláról, és Isten elégedett lesz.
Hiszem, hogyha szeretettel nyújtjuk kezünket egymás felé, és törődünk egymással, akkor tettekre váltjuk az evangélium üzenetét. Ha Krisztus követésére és szolgálatára szánjuk az életünket, akkor ez első látásra ijesztő lehet. Vajon olyat kell majd tennem, ami meghaladja a képességeimet? Ám ha őszinte az odaszánásunk, számtalan módot felfedezünk majd, ahogy Isten képes használni bennünket Krisztus ügyének előmozdítására. S azt is átéljük, hogy az igazi áldás az adásban rejlik. Még a legegyszerűbb cselekedetünk is valóságossá teheti Isten szeretetét ebben a világban.

Imádság: Istenünk, mutasd meg az apró feladatokat, melyekkel ma egy kicsit könnyebbé tehetjük mások életét. Ámen.

Mit tehetek ma Istenért és másokért?
Robert Sorozan (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek