2019. október 26. szombat

Te azonban követőjévé lettél az én tanításomnak, életmódomnak, szándékomnak, hitemnek, türelmemnek, szeretetemnek, állhatatosságomnak, üldöztetéseimnek, szenvedéseimnek, amelyek Antiókhiában, Ikóniumban, Lisztrában értek. Milyen üldöztetéseket viseltem el, és mindegyikből megszabadított az Úr! De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják. A gonosz emberek és ámítók pedig még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve. De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,10-17.

TOVÁBBADÁS

De az ÚR szeretete mindörökké az istenfélőkkel van, és igazsága még az unokáikkal is; azokkal, akik megtartják szövetségét. (Zsolt 103,17-18)

A lányunk várandós a hetedik unokánkkal. Mostanában tartottak egy babaváró partit. Míg nyitogatták a kisbaba ajándékokat, azon tűnődtem, mennyire szeretik őt már most. Arra is rájöttem, hogy én, mint anya és nagymama a lányommal milyen fontos befolyást gyakorolunk majd ennek a kisfiúnak az életére.
Pál Timóteushoz intézett levelében elismeréssel szól Timóteus nagyanyjáról, Loisról, és édesanyjáról, Eunikéről. Ők ismertették meg a fiút az írásokkal, és vezették el a hitre. Pál arra kéri, hogy ragaszkodjon a gyermekkorában tanultakhoz. Timóteus a legjobbaktól tanult. Lois és Euniké jelentős mintát mutattak arra, hogyan kell hívő életet élni.
Loishoz hasonlóan mindnyájunknak feladata van, hogy megtanítsuk Isten üzenetét gyermekeinknek. Ha tudatosan továbbadjuk a hitünket a következő generációnak, ők majd viszonzásképpen erre fogják tanítani a gyermekeiket.

Imádság: Mennyei Atyánk! Segíts, hogy tovább tudjuk adni üzenetedet, amelyekre bennünket is megtanítottak! Ámen.

Vajon ma kinek lehetek követendő példa?
Glenda Moore (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A LEENDŐ SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek