2019. október 30. szerda

Jézus ekkor elindult vele. A nagy sokaság is követte őt, és tolongott körülötte. Egy asszony pedig, aki tizenkét éve vérfolyásos volt, sok orvostól sokat szenvedett, mindenét ráköltötte, de semmi hasznát sem látta, hanem még rosszabbul lett; amikor meghallotta, amit Jézusról beszéltek, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját, mert így gondolkodott: "Ha megérintem akár csak a ruháját is, meggyógyulok." És azonnal elapadt a vérzés forrása, és érezte testében, hogy kigyógyul a bajából. Jézus is azonnal észrevette, hogy erő áradt ki belőle, ezért a sokaságban megfordulva így szólt: "Ki érintette meg a ruhámat?" Tanítványai így feleltek: "Látod, hogyan tolong körülötted a sokaság, és azt kérdezed: ki érintett meg engem?" Jézus erre körülnézett, hogy láthassa azt az asszonyt, aki ezt tette. Az asszony pedig, mivel tudta, mi történt vele, félve és remegve jött elő; leborult előtte, és elmondta neki a teljes igazságot. Ő pedig ezt mondta neki: "Leányom, a hited megtartott téged: menj el békességgel, és bajodtól megszabadulva légy egészséges."

Mk 5,24-34.

MI, KICSINYHITŰEK

Beszédem és igehirdetésem... a Lélek bizonyító erejével hangzott hozzátok, hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék. (1Kor 2,4-5)

Amikor a nagynénémet egy életveszélyes betegség gyanújával vizsgálták, kétségbeesetten imádkozni kezdtem, hogy meggyógyuljon. Tartottam tőle, hogy elég szilárd-e a hitem ahhoz, hogy Isten meghallgasson.
Aztán eszembe jutott az évek óta vérfolyásos nő története, aki kinyújtotta kezét a tömegből, hogy megérintse Jézus ruháit, mert hitt abban, hogy meggyógyul. Jézus elismerte a hitét, majd meggyógyította. Gyakran úgy tekintünk erre a nőre, mint akinek "tökéletes hite" volt. Tulajdonképpen 12 év alatt, mielőtt Jézushoz jött volna, ez a nő kimerített minden más lehetőséget. Mikor a kezét nyújtotta, kétségbe volt esve. Csak a hit maradt neki, hogy Jézus hatalma meggyógyíthatja.
A hatalmas hit gondolata megfélemlítő. Azt kérdezzük: Hogy lehet nekem elég nagy hitem ehhez? De Jézus így szól: "ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda - akkor odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen" (Mt 17,20). Soha nem a mi hitünk nagysága, hanem Isten hatalmának nagysága az, ami számít. Bármilyen helyzetben kiáltunk, Jézus meghallgat minket.

Imádság: Urunk, segíts, hogy feléd nyújtsuk kezünket bármilyen körülmények között, tudva, hogy meghallgatsz! Ámen.

Isten hatalma nagyobb, mint bármi, amin keresztülmegyek.
Dorcas Buckley (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK DIAGNÓZISRA VÁRNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek