2019. december 2. hétfő

Ekkor József már nem tudott tovább uralkodni magán az ott álló sok ember előtt, és felkiáltott: Küldjetek ki előlem mindenkit! Nem is maradt senki nála, és ekkor József megismertette magát a testvéreivel. Hangos sírásra fakadt, úgyhogy meghallották az egyiptomiak, és így hallottak róla a fáraó házában is. Majd ezt mondta József a testvéreinek: Én vagyok József! Él-e még az én apám? De a testvérek nem tudtak válaszolni, mert megrémültek tőle. József ezt mondta testvéreinek: Jöjjetek közelebb hozzám! Ők közelebb mentek. Ekkor így szólt: Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba! De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. Mert már két esztendeje tart az éhínség a földön, és még öt esztendeig nem lesz sem szántás, sem aratás. Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, aki engem a fáraó első emberévé, egész házának urává és egész Egyiptom uralkodójává tett. Sietve menjetek el apámhoz, és mondjátok meg neki: Ezt üzeni a fiad, József: Isten egész Egyiptom urává tett engem. Jöjj el hozzám, ne tétovázz! Gósen földjén fogsz lakni, közel leszel hozzám te, a fiaid és az unokáid, meg a juhaid, marháid és mindened. Én majd ellátlak itt, hiszen még öt évig tart az éhínség. Így nem fogsz nélkülözni sem te, sem házad népe, sem semmid. Saját szemetekkel látjátok testvéremmel, Benjáminnal együtt, hogy én magam beszélek hozzátok. Mondjátok el azért apámnak minden dicsőségemet itt Egyiptomban, és mindazt, amit láttatok. Azután sietve hozzátok ide apámat! Ekkor testvérének, Benjáminnak a nyakába borult, és sírt. Benjámin is sírt a nyakába borulva. Majd megcsókolta mindegyik testvérét, és sírt velük. Azután elbeszélgettek vele a testvérei.

1Móz 45,1-15.

CSODÁLATOS ÁLDÁS

De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. (1Móz 45,5)

A családom anyagilag rám támaszkodik. Míg a barátaim új ruhát, táskát, cipőt vesznek, nekem spórolnom kell, hogy kifizessem a családom albérletét. A többiek nyaralni mennek, de nekem félre kell tenni a pénzt édesapám orvosi ellátására. Emiatt néha kísértést érzek, hogy sajnáljam magam. "Szegény Lina, milyen rossz neked!" - gondolom ilyenkor magamban. Aztán eszembe jut József. A testvérei eladták Egyiptomba rabszolgának, de Isten magas pozícióba emelte. József pedig ebben a helyzetben felismerte, hogy Isten rábízta a családja megmentését az éhínségben. Ahelyett, hogy csak magával törődött volna, és minél jobban kiélvezte volna kiváltságos helyzetét, József segített a családjának.
Az ő története emlékeztet, milyen fontos, hogy másoknak segítsünk. Ahelyett, hogy belesüppednék az önsajnálatba, hálát adok Istennek a lehetőségért, amivel áldás lehetek a családom számára.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, köszönjük a lehetőségeket, amikor másokon segíthetünk. Ámen.

Örömmel fogok ma élni minden lehetőséggel, hogy másokon segítsek.
Linawati Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK SOK FELELŐSSÉGÜK VAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek