2019. december 6. péntek

Én tehát, miután hallottam az Úr Jézusba vetett hitetekről és a bennetek minden szent iránt megnyilvánuló szeretetről, szüntelenül hálát adok értetek, amikor megemlékezem rólatok imádságaimban; és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt; és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön. Minthogy hatalmának ezzel az erejével munkálkodik a Krisztusban, miután feltámasztotta őt a halálból, és jobbjára ültette a mennyekben, feljebb minden méltóságnál és hatalmasságnál, minden erőnél és uralomnál, sőt minden névnél is, amelyet segítségül hívnak, nemcsak ebben a világban, hanem az eljövendőben is. "Az ő lábai alá vetett mindent", és őt tette mindenek felett való fővé az egyházban, amely az ő teste, és teljessége annak, aki teljessé tesz mindent mindenekben.

Ef 1,15-23.

EGY KIS MÓDOSÍTÁS

Kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja adja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt. (Ef 1,17)

Amíg vizsgált a szemorvos ezt mondta: "Módosíthatok egy kicsit az orvosi javallaton." Nem vettem észre, hogy bármi probléma lenne a látásommal, de így feleltem: "Ha ez a kis módosítás javítja a látásom, az jó dolog. Ki ne akarná ezt?"
Elkezdtem módosításokon gondolkodni életem más területeire vonatkozóan. Gyakran változtattam kicsit a recepteken vagy mintákon abban a reményben, hogy egy kicsit jobb lesz. Mi történne, ha az áhítatos időmön módosítanék valamit? Reggelente két áhítatos könyvecskével és a Bibliámmal időt töltök az Úrral, és ezzel megelégedtem. Mégis egy szabadabb bibliaolvasás vagy az imagyakorlat különbséget jelenthet. Például lassabban olvasom, hogy mélyebben értelmezhessem, vagy szüneteket tartva, hogy figyeljem Isten válaszát. Lehet, hogy így jobban megértem majd.
Valóban tisztábban értettem az igét, és jobban vágyakoztam a napi csendes idő után is, csupán egy kis változtatásnak köszönhetően. E módosítások különbözhetnek az egyes embereknél. Bármi legyen is a változtatás, ha közelebb jutunk az Úrhoz, ha tisztábban halljuk őt, ki ne szeretné ezt?

Imádság: Drága Istenünk, adj vágyat, hogy minden nappal többet tudjunk rólad! Ámen.

Isten megismerésének soha nem érhetek a végére.
Connie Cousins (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ ÁHÍTATOS GYAKORLATOT KEZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek