2019. december 7. szombat

Mielőtt pedig eljött a hit, a törvény őrzött bennünket, egybezárva az eljövendő hit kinyilatkoztatásáig. Tehát a törvény nevelőnk volt Krisztusig, hogy hit által igazuljunk meg. De miután eljött a hit, többé nem vagyunk a nevelőnek alávetve. Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,23-29.

DARÁZSFÉSZEK

Ha elesik is, nem marad fekve, mert az Úr kézen fogja. (Zsolt 37,24)

Amikor fiatal voltam, a fivéremmel rendszeresen látogattuk a nagyszüleinket. Falusias helyen éltek, egy keskeny nyomtávú vasút mellett. Ezen gyalogoltunk, és közben felfedeztük a vidéket. Egyszer, amikor hatéves voltam, furcsa hangot hallottam, és bementem egy sűrű szedres bozótba megvizsgálni. A hang egy lódarázsfészekből jött. Menekülési pánikomban csapdába estem a tüskés indákban. A bátyám, aki akkor 12 éves volt, bejött utánam, és kiszabadított, nem törődve a fullánkokkal. Megmentett, és elvitt a nagymama házába, ahol kezelést kaptam a csípéseimre. Miután megkaptam az ápolást, akkor fedeztük fel, hogy a bátyám kétszer annyi darázscsípést szenvedett el, mint én, és a kabátjában is volt még darázs, ami a karját támadta.
Noha fivérem azóta elhunyt, tudom, hogy mindig van egy védelmezőm, Krisztus. Jézus szabad akaratából vállalta a halált, hogy megmentsen bennünket. És ő mindig segít rajtunk, ha "darazsak közé jutunk" és úgy tűnik, nincs menekvés. A Zsolt 37,4 Isten ígérete és a mi reményünk azokra a "szederindás napokra".

Imádság: Drága Urunk, köszönjük neked, hogy mindig segítettél, amikor bajba kerültünk. Segíts bíznunk ígéretedben, hogy megtartasz, amikor megbotlunk! Ámen.

Van egy védelmezőm, aki mindig megment engem.
Ken Claar (Idaho, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ÁLDOZATOS SZERETETET TANÚSÍTOTT IRÁNTUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 December
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek