2019. december 11. szerda

Megszólalt erre Jézus, és ismét példázatokban beszélt hozzájuk: "Hasonló a mennyek országa egy királyhoz, aki menyegzőt készített a fiának. Elküldte szolgáit, hogy hívják össze a meghívottakat a menyegzőre, de azok nem akartak elmenni. Ekkor más szolgákat küldött, akikhez így szólt: Mondjátok meg a meghívottaknak: Íme, elkészítettem az ebédet, ökreim és hízott állataim levágva, és minden készen van: Jöjjetek a menyegzőre! De azok, mit sem törődve ezzel, elmentek: az egyik a földjére, a másik a kereskedésébe. A többiek pedig megragadták szolgáit, bántalmazták és megölték őket. Ekkor a király haragra gerjedt, elküldte seregeit, és elpusztította ezeket a gyilkosokat, városukat pedig felégette. Akkor ezt mondta szolgáinak: A menyegző ugyan kész, de a meghívottak nem voltak rá méltók. Menjetek tehát a keresztutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre. Kimentek a szolgák az utakra, összeszedtek mindenkit, akit csak találtak, gonoszokat és jókat egyaránt, és megtelt a lakodalmas ház vendégekkel.

Mt 22,1-10.

MINDENKI MEGHÍVOTT

Menjetek ki tehát az országutakra, és akit csak találtok, hívjátok el a menyegzőre! (Mt 22,9)

Ellis Anne-t, 6 éves unokánkat a szülei arra tanították, hogy csak úgy jöhetnek el a játszótársai, ha meghívja őket és a szülők beleegyeznek. Amikor Granddel 430 km utazás után megérkeztünk hozzájuk, Ellis Anne azzal a kérdéssel köszöntött minket, hogy "kaptatok meghívást?" Grand elmagyarázta, hogy meg lettünk híva, és mi a családhoz tartozunk.
Az evangéliumok elmondják, hogy Jézust gyakran meghívták vacsorákra, esküvőkre, összejövetelekre, és hogy meglátogassa a betegeket és haldoklókat. Sok példázata kapcsolódik lakomákhoz és összejövetelekhez. Lukács evangéliuma tele van ilyen példákkal, de Jánosnál is találunk lakomákat az utolsó vacsora történetében és a feltámadás után.
Amikor nézzük az evangéliumokat, és elgondolkodunk Ellis Anne kérdésén, láthatjuk, hogy mindannyiunknak van meghívásunk Isten asztalához. Ez a jó hír. Mindannyian Isten gyermekei vagyunk, és Isten szeretné, hogy mindenki eljöjjön a lakomára, az Isten gyermekeivel való közösségbe. Isten szolgáiként kiváltságunk és felhatalmazásunk, hogy elmondjuk mindenkinek, hogy jöjjenek és részesüljenek a közösségben, mint Isten családja.

Imádság: Urunk, segíts megosztani szeretetedet szavainkkal és tetteinkkel! Hadd mutassuk meg minden gyermekednek, hogy meghívott a veled való közösségbe! Ámen.

Mindenki Isten gyermeke, és meghívott a mennyei vacsorára.
John Sawyer (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINDENKIT ISTEN ASZTALÁHOZ HÍVHASSUNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek