2019. december 14. szombat

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,1-8.

GYÜMÖLCSTERMÉS

Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. (Jn 15,5)

Néhány héttel ezelőtt lelkészünk a gyümölcsfáról prédikált Jn 15 alapján. "A fa hiába terem sok gyümölcsöt, soha nem élvezheti annak ízét." - mondta. "Azért hoz gyümölcsöt, hogy valaki más - ember, állat - kóstolja és élvezze". Nagyon szeretem a gyümölcsöket, különösen a szőlőt, dinnyét, almát és narancsot. A prédikációt hallva, amikor gyümölcsöt eszem, eszembe jut a gyümölcsfa, és még jobban élvezem termésének ízét, zamatát.
Isten is azt szeretné, ha életünk sok gyümölcsöt teremne, hogy áldássá lehessünk mások számára. Ahhoz, hogy gyümölcstermő életet élhessünk, mindig Jézusban kell maradnunk. "Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem" (Jn 15,4).
Jézusban maradni úgy lehet, ha naponként olvassuk és tanulmányozzuk Isten igéjét, és a gyakorlatba is átültetjük. Ha sok gyümölcsöt termünk, akkor mások számára is áldás leszünk. Ezzel pedig Isten nevére hozunk dicsőséget.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy benned maradjunk és a te szeretetedben, hogy sok gyümölcsöt teremjünk! Ámen.

Istent dicsőíthetem, ha mások számára áldás vagyok.
Meliana Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MEG TUDJUK OSZTANI ISTEN ÁLDÁSÁT MÁSOKKAL IS!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 December
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek