2019. december 16. hétfő

A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. Akik pedig Krisztus Jézuséi, a testet megfeszítették szenvedélyeivel és kívánságaival együtt. Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint. Ne legyünk becsvágyók, egymást ingerlők, egymásra irigykedők.

Gal 5,22-26.

TISZTA VÁSZON

A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22-23)

Sok-sok évvel ezelőtt részt vettem egy festőtanfolyamon, ahol olajfestékkel tájképeket festettünk. Tetszett a tájképfestés ötlete kint a természetben, de nem voltam túl jó benne. Szerencsére az olajfestményeknek kell egy kis idő, hogy megszáradjanak, ezért, ha elrontod, egyszerűen leszedheted a festéket a vászonról egy kés segítségével, és kezdheted újra.
Isten kezét az én életemben ugyanígy képzelem el. Minden nap tiszta vászonnal indulhatok. A színek, amelyek ott vannak a vásznon, származhatnak a Lélek gyümölcséből, mely a szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. De származhatnak a büszke énemből is, mely ítélkezés, negatívizmus, önzés. Világossárgának, narancsszínűnek, kéknek és zöldnek látom a Lélek színeit, míg barnának és szürkének a büszkeség színeit.
A nap végén, amikor úgy találom, hogy elrontottam a dolgokat, és a festővásznam tele van barna és szürke színekkel, Isten tisztára törli azt. Másnap tiszta vászonnal kezdhetem az új napot, hogy Isten a Lélek gyümölcsének élénk színeivel festhessen rá, és elkezdje mesterművét bennem.

Imádság: Urunk, adj nekünk bölcsességet, hogy tudjuk, te mindig itt vagy kegyelmeddel és megbocsátod bűneinket, és mindig szívesen fogadsz jelenlétedbe! Ámen.

Milyen színeket festek a vászonra, amit Isten a mai napon ad?
Kendra Lelie (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A MŰVÉSZEKÉRT, AKIK ANYAGI GONDOKKAL KÜZDENEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 December
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek