2019. december 22. vasárnap

Ekkor kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket, a tanítványok azonban rájuk szóltak. Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa. Bizony, mondom néktek: aki nem úgy fogadja az Isten országát, mint egy kisgyermek, semmiképpen sem megy be abba." Ekkor átölelte és kezét rájuk téve megáldotta őket.

Mk 10,13-16.

ELHIVATÁSOM

Kisgyermekeket vittek hozzá, hogy megérintse őket. (Mk 10,13)

Több mint 45 éven át gondoskodtam gyermekekről - a sajátjaimról, a barátaim gyermekeiről, a szomszédok gyermekeiről, az unokáimról és a dédunokáimról. Életem nagy részében pelenkákat cseréltem, orrokat törölgettem, sebeket ápoltam és mesekönyveket olvastam.
Be kell vallanom, voltak időszakok, mikor megkérdőjeleztem, hogy tevékenységemmel szolgálok-e valamilyen célt Isten országában. Számít-e a süteménysütés, a kézműveskedés, a könnyek letörlése vagy egyszerűen a gyermekekkel való törődés? Aztán eszembe jutott, hogy Jézus szeretettel fogadta a kisgyermekeket, maga köré gyűjtötte és átölelte őket. Azt mondta: "Ilyeneké az Isten országa."
Mikor ezt a verset olvastam, rájöttem, hogy amit teszek, az fontos. Ez a hivatásom, hogy ott legyek a gyermekek számára, köszöntsem őket az ajtóban, imádkozzak értük, velük, és beszéljek nekik Jézusról. Ha gyermekekkel foglalkozunk, az lehetőséget teremt arra, hogy szavainkkal és tetteinkkel megmutassuk, mennyire szereti őket Jézus.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy szereteted tanúságtevői lehetünk. Segíts, hogy napról napra közelebb kerülhessünk hozzád! Ámen.

Ma minden gyermek arcában Jézust fogom keresni.
Linda Knight (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKGONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek