2019. december 25. szerda

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. A jel pedig ez lesz számotokra: találtok egy kisgyermeket, aki bepólyálva fekszik a jászolban." És hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: "Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat."

Lk 2,1-14.

KAPCSOLAT A MAGASSÁGOSSAL

És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége... (Lk 2,9)

Ahogy az Úr angyala leszállt a pásztorok közé, Isten jelenléte beragyogta a helyet. Az angyal minden népnek közölte a jó hírt: a Megváltó megszületett. Mialatt ez az angyal közvetítette az üzenetet, egy egész sereg angyal jelent meg hirtelen, és zengve dicsőítették Istent: "Dicsőség a magasságban Istennek és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat" (Lk 2,14).
Az angyal leszállása a pásztorok közé tükrözi azt a köteléket, amit mi a gyermek Krisztusban látunk: kapcsolatot a menny és a föld, az Isten és az emberek között. Isten mindnyájunkkal egyenként kapcsolatot akar. Ahogy Isten jelenléte fényt hozott a pásztoroknak, úgy akarja a mi életünket is ragyogóvá tenni az élet számos kihívása között. Isten az öröm üzenetét küldi a Fián, Jézus Krisztuson keresztül. Isten szeret minket; ezen a karácsonyon és minden karácsonyon békével teljes életet adományoz nekünk.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy elküldted Fiadat, Jézus Krisztust, hogy fényével bevilágítsa az életünket, és mutassa nekünk az üdvösség felé vezető utat. Ámen.

Isten kapcsolatot akar velem.
Wagner Oliveira dos Santos (Sao Paulo, Brazília)

IMÁDKOZZUNK BÉKESSÉGÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 December
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek