2019. december 30. hétfő

De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.

Ef 2,4-9.

NEM SAJÁT ÉRDEMEINKBŐL

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. (Ef 2,8-9)

Világéletemben maximalistákkal voltam körülvéve, ezért úgy éreztem, hogy az intelligencia és a tehetség nem a legerősebb tulajdonságom. Átlagosnak éreztem magam. Például egy karácsony előtti gyülekezeti rendezvényen, amelyre a barátaim gyönyörű és bonyolultan tervezett mézeskalács-házakat készítettek, én néhány órás munkával három "űrlény-kutya" kinézetű rénszarvast tudtam csak megformázni.
Mindezek ellenére megbékéltem, felismerve a karácsony igazi szépségét: Jézus emberré lett, meghalt a kereszten, hogy bűneinkből megmentsen bennünket, és feltámadt, legyőzte a halált, hogy nekünk örök életünk legyen.
A fenti igeversben Pál biztosít minket arról, hogy az üdvösségünk nem attól függ, mit csinálunk, vagy mennyire vagyunk középszerűek, hanem attól, amit Jézus a kereszten véghezvitt. Ahogy közeleg az újév, és eszünkbe jut minden olyan fogadalmunk, amelyet az év során nem teljesítettünk, időt szakíthatunk arra is, hogy mérlegeljük a saját erőnkben való bizalmunk korlátait. Inkább pihenjünk meg a karácsony igazi szépségében és a Jézus által kínált reménységben!

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy saját érdemeink helyett a te kegyelmedben pihenhetünk meg. Ámen.

Istennel soha nem kell csak a saját erőmre támaszkodnom.
Melissa Ramoo (Új-Dél-Wales, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGLÁSSUK A KARÁCSONY IGAZI SZÉPSÉGÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek