2020. január 3. péntek

Azon a napon kiment Jézus a házból, és leült a tenger partján. Nagy sokaság gyűlt össze körülötte, ezért beszállt egy hajóba, és leült; az egész sokaság pedig a parton állt. Aztán sok mindenre tanította őket példázatokkal: "Íme, kiment a magvető vetni, és vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták. Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket. A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit. Akinek van füle, hallja!"

Mt 13,1-9.

ISTENRE FIGYELÉS

Akinek van füle, hallja! (Mt 13,9)

Első éves középiskolás voltam, és kényelmetlenül éreztem magam, hogy még mindig csak a kispadot koptatom az iskolai kosárlabdacsapat mérkőzésein. Az egyik napon otthoni meccset játszottunk, így minden barátom jelen volt. Az edzőm váratlanul szólt, hogy szálljak be. Nem tudom, hogy a nézősereg volt-e túl hangos, vagy én ültem túl távol, hogy meghalljam, vagy nem figyeltem, hiszen nem volt várható, hogy pályára kerülök. A társaim azonban észlelték, mi történt, és felém fordulva kiabálták: "Adam, az edző szólt, hogy ugorj be!" Gyorsan levetettem a melegítőmet, és odafutottam az edzőmhöz. Ekkor azt hallottam tőle: "Ülj le!" Túl késő volt, és valaki mást már beküldött helyettem.
Ez az élményem Jézus szavaira emlékeztet, melyet a magvetőről szóló példázat után mondott: "Akinek van füle, hallja!" De hogyan hallhatjuk meg Isten hangját? Talán hallottuk Isten szavát a Szentíráson keresztül, egy énekben, az istentiszteleten, vagy egy másik személy által. Amikor Isten szól hozzánk, rajtunk áll, hogy figyelmet szentelünk-e neki. Én nem hallottam meg az edzőm hangját, és elszalasztottam a lehetőséget a pályára lépésre. De ha Isten gyermekei vagyunk, ha nem figyelünk is szavára, ő újra és újra szól hozzánk.

Imádság: Istenünk, segíts megtanulnunk figyelni hívásodra, hogy soha ne mulasszuk el a szolgálat lehetőségét. Ámen.

Isten mindig hív. Odafigyelek rá?
Adam Benson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖZÉPISKOLÁS ATLÉTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek