2020. január 5. vasárnap

Amikor Jézus feltekintett, látta, hogyan dobják a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe. Észrevett ott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, és így szólt: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát."

Lk 21,1-4.

ADAKOZÁS SZERETETTEL

Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindent beledobott, amije volt, az egész vagyonát. (Lk 21,4)

Amikor a férjem és a két és féléves dédunokánk, Carson hazatért a reggeli sétáról, Carson egy rózsaszál maradványait nyújtotta át nekem. Láthatóan már akkor is hervadt volt, amikor megtalálta, és a hazafelé vezető úton egy hervadt virágszirom kivételével az összes lehullott. Ennek ellenére úgy fogadtam, mintha egy tökéletes friss rózsaszál lett volna a virágüzletből, mert attól a személytől kaptam, akit szeretek.
Ilyen az, amikor teljes szívünkből felajánlunk valamit Istennek, amink van. Jézus észrevette, amikor a mai olvasmányunkban szereplő özvegyasszony bedobta a két rézpénzt a templom perselyébe. Ha időnkből, tehetségünkből, pénzünkből Istennek adunk, ez kedves dolog az ő szemében. Biztos vagyok benne, hogy szívesen látja, amikor időt szánunk a bibliatanulmányozásra, imádkozásra, amikor lehetőségeinket mások megsegítésére használjuk, pénzt adunk gyülekezetünknek és a szükségben lévő embereknek. Talán kevésnek tűnik az, amit adhatunk, ahhoz képest, amit mások megtehetnek, de az összehasonlítgatás helyett Isten csak a szeretetet nézi, amellyel adjuk.

Imádság: Atyánk, segíts, hogy örömteli és önzetlen szívvel adjunk! Ámen.

A legjobbat akarom felajánlani, amivel csak rendelkezem.
Joanne Fleck (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYEREKEKÉRT, AKIK MOST TANULJÁK AZ ADAKOZÁST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek