2020. január 8. szerda

Ezért, testvéreim, adósok vagyunk, de nem a testnek, hogy test szerint éljünk. Mert ha test szerint éltek, meg kell halnotok, de ha a Lélek által megölitek a test cselekedeteit, élni fogtok. Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.

Róm 8,12-17.

ISTEN GYERMEKEI

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. (Gal 3,26-27)

A művészeti iskola tanfolyamán, ahol tanítottam, az első napon mindig megkértem a hallgatókat, írjanak egy rövid választ erre a kérdésre: "Ki vagy?". Azután nagy érdeklődéssel olvastam a válaszaikat. Az egyiket soha nem fogom elfelejteni: "Isten gyermeke vagyok". Ennek a fiatal hölgynek a válasza lenyűgözött, mély hitéről árulkodott. Arra késztetett, hogy megkérdezzem magamtól: Az én hitem van olyan erős, hogy ily módon válaszoltam volna? Én valószínűleg felsoroltam volna iskolai végzettségeimet és munkahelyi előmenetelemet. Megértettem, hogy az, amit mindig késznek kell lennem megosztani másokkal, a Mennyei Atyámmal való egyre mélyülő kapcsolatom.
Isten kegyelmével vesz körül, és velem van életem minden napján, a jó napokban és a nehéz időkben is. Ő vigasztalt meg, amikor a férjem meghalt. Feltétel nélkül szeret, válaszol imáimra és vezet a jó úton.
Évekkel ezelőtt az a tanfolyami hallgató meggazdagította életemet és segített, hogy jobban figyeljek hitemre. Megértettem, hogy a kegyelmes Isten gyermeke vagyok, aki azt kívánja, hogy bátorítsam hittestvéreimet. Isten örvendezik, ha odafordulok másokhoz, bátorítva őket, hogy csatlakozzanak az Úr családjához.

Imádság: Drága Urunk, segíts szolgálnunk neked a szeretet és a reménység örömhírét megosztva másokkal! Ámen.

Identitásom Istenben van.
Lois E. Wilson (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek