2020. január 10. péntek

Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, felsaruzva a lábatokat a békesség evangéliuma hirdetésének a készségével. Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

Ef 6,10-17.

FÉLELEMBŐL REMÉNYSÉGBE

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1,7)

A depresszió az évek során a legkülönbözőbb módokon kínozott. Az egyik állandó jelenség a félelem volt. Az állandó szorítás a mellkasomban nehézzé tette, hogy valamikor is teljesen megkönnyebbüljek. Úgy tűnt, mintha minden abba az irányba hatna, hogy féljek. Gyakran ébredtem fel hideg verítékben fürödve, a rémület szorításában, rettegve attól, hogy felkeljek és felkapcsoljam a világítást.
Számomra a legnagyobb kinyilatkoztatás az volt a fenti igeversben, hogy Isten nem a félelem lelkét adta, hanem a józanságét. Az egyik testvér a gyülekezetben azt tanácsolta, hogy hagyatkozzam erre az igeversre, de - őszintén szólva - nem hittem, hogy ez valamilyen módon is segítene. Mégis, amikor a következő félelemroham jött, felidéztem ezt a verset, és folyamatosan ismételgettem, inkább csak azért, mert nem tudtam, mi mást tehetnék.
És ez lett az én éjszakai mottóm. A fenti idézet ismételgetése segített csökkenteni félelmeimet. Isten szava hatalmas, képessé tesz arra, hogy bátran és szilárdan megálljak.

Imádság: Urunk, köszönjük igédet. Segíts ráhagyatkoznunk azzal a tudattal, hogy te mindig erőt adsz! Ámen.

Isten bátorító igéje megszilárdít.
Teresa Naidoo (KwaZulu-Natal, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A MENTÁLIS BETEGSÉGEKBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek