2020. január 12. vasárnap

Azokban a napokban megjelent Keresztelő János, és ezt hirdette Júdea pusztájában: "Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!" Mert ő volt az, akiről Ézsaiás így prófétált: "Kiáltó hangja szól a pusztában: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!" Maga János teveszőr ruhát, és dereka körül bőrövet viselt, tápláléka pedig sáska és erdei méz volt. Akkor kiment hozzá Jeruzsálem, egész Júdea és a Jordán egész környéke; és amikor megvallották bűneiket, megkeresztelte őket a Jordán folyóban. Amikor pedig látta, hogy a farizeusok és szadduceusok közül sokan jönnek megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: "Viperák fajzata! Ki figyelmeztetett titeket, hogy meneküljetek az eljövendő harag elől? Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöt, és ne gondoljátok, hogy ezt mondhatjátok magatokban: A mi atyánk Ábrahám! Mert mondom nektek, hogy az Isten ezekből a kövekből is tud fiakat támasztani Ábrahámnak. A fejsze pedig ott van már a fák gyökerén: ezért minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágatik, és tűzre vettetik. Én vízzel keresztellek titeket, hogy megtérjetek, de aki utánam jön, erősebb nálam: arra sem vagyok méltó, hogy a saruját vigyem. Ő majd Szentlélekkel és tűzzel keresztel titeket. Kezében szórólapát van, és megtisztítja szérűjét: a gabonáját csűrbe takarítja, a pelyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel."

Mt 3,1-12.

FIGYELEMREMÉLTÓ LEHETŐSÉG

Azokban a napokban kezdett Keresztelő János prédikálni Júdea pusztájában. (Mt 3,1)

Az 1970-es években egy téli estén az óráim után a moszkvai Állami Tretyjakov Képtárba siettem, hogy szemügyre vegyem Alexander Ivanov egy festményét, melynek címe: A Messiás megjelenése az emberek előtt. Az volt a tervem, hogy egyedül üldögélek majd, és tanulmányozom ezt az életnagyságú mesterművet, de hamarosan egy fiatalember ült le a padra. "El tudja magyarázni?" - kérdezte.
"2000 éve játszódott" - kezdtem. Ezután elmondtam, hogy a lovon egy római katona ül, és Keresztelő János egy botot tartva áll a Jordán folyó mellett. Elmagyaráztam, hogy János bűnbánatra hívja az embereket, mert Isten elküldte a Messiást, hogy megváltsa őket. "A távolból Jézust látjuk közeledni. Habár sohasem vétkezett, megkéri Jánost, hogy keresztelje meg. A történet a Bibliából van."
Látott már Bibliát? - kérdezte a fiatalember. Kihúztam a táskámból egy kis orosz Bibliát, kinyitottam a Mt 3-nál, és magamban imádkozva néztem, ahogy olvassa. Csodálkozva jöttem rá, hogy Isten mindennapi találkozásaink során lehetőséget ad, hogy beszéljünk az emberekkel, akiknek szükségük van arra, hogy Jézusról halljanak.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy megosszuk szavadat azokkal az emberekkel, akikkel találkozunk! Ámen.

Gyakran Istentől kapott lehetőség, amikor megzavarnak bennünket.
M. J. George (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ OROSZORSZÁGI KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek