2020. január 13. hétfő

Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai. Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is: ha prófétálás adatott, akkor a hit szabálya szerint prófétáljunk, ha valamilyen más szolgálat adatott, akkor abban a szolgálatban munkálkodjunk: a tanító a tanításban, a buzdító a buzdításban, az adakozó szerénységben, az elöljáró igyekezettel, a könyörülő pedig jókedvvel.

Róm 12,4-8.

A MEGFELELŐ HELY

Ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. (1Kor 12,12)

Otthonunk legszebb növénye a fürdőszobánkban van. Egy karácsonyi kaktusz, mely csodálatos virágokat hoz olyan körülmények között, ahol más virágok a létezésükért küzdenének, pl. a rövid téli napokon. De ez a virág a fürdőszobában megtalálta a megfelelő környezetet a virágzáshoz.
Hasonlóképpen, nekünk, embereknek is létfontosságú, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő környezetet, hogy tudjunk virulni. Mindannyian eredetiek és értékesek vagyunk - úgy, ahogy vagyunk.
A karácsonyi kaktusznak nincs szüksége sok fényre, jól érzi magát az árnyékban. Hasonlóan, nem minden keresztény érzi szükségét, hogy rivaldafényben legyen, hogy értelmet nyerjen az élete. A lényeg, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő környezetet, a megfelelő helyet, hogy ilyen feltételek között az Istentől kapott ajándékokkal reménységet vigyünk a mindennapokba, és Isten országát hirdessük. A virágzás lehetősége mindannyiunkban benne van, hogy közösségünkben, az országunkban és a világban szolgáljunk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy felfedezzük kapott ajándékainkat, és akarjuk is azokat használni, hogy életünk a te dicsőségedre virágozzon. Ámen.

Ma keresem azokat a helyeket, ahol legjobban tudom használni adottságaimat az Úr szolgálatában.
Nils-Ake Nilsson (Svédország)

IMÁDKOZZUNK KRISZTUS TESTÉNEK EGYSÉGÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek