2020. január 14. kedd

A karmesternek: Dávid zsoltára. URam, te megvizsgálsz, és ismersz engem.
Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat.
Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra.
Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, URam.
Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod.
Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.

Zsolt 139,1-6.

NAGYLELKŰ SZERETET

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. (1Jn 3,1)

Az egyik páciensem demenciában szenved, és a férje, akivel 50 éve házasok, mindent megtesz érte, amit tud. Kimossa szennyes fehérneműjét, eteti és megszervezi az orvosi vizsgálatokat. Türelmesen elmagyarázza egy nap többször is, hogy miért van a testvére kórházban, annak ellenére, hogy már többször elmondta neki.
Ahogy ültek és néztem őket, hatalmába kerített őszinte szeretetük, mely áldozatkész és elkötelezett, minden intim részletet ismer, és mégsem hagyja cserben a másikat. Abban a pillanatban eszembe jutott Krisztus irántunk érzett szeretete, mely mélyebb, mint amit betegem és férje valaha megtapasztalt a házasságban. Micsoda szeretet az, mely képes rá, hogy feláldozza magát egy olyan bűnösért, mint én?
Csodálatos szeretetében Isten törődik életünk minden apró részletével. Isten ismeri gondolatainkat, cselekedeteinket és útjainkat, a szavakat, még mielőtt hangot adtunk volna nekik. Isten mindig jelenvaló, és soha sincs távol. Hogyan lennénk képesek mást érezni, mint szeretetet?

Imádság: Szeretet Istene, segíts emlékeznünk, hogy hiányosságaink ellenére is szeretsz! Vezess bennünket, hogy mi is hasonlóképpen szeressünk másokat! Ámen.

Isten szeretetét senki sem veheti el tőlem.
Alisha Ritchie (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A GONDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek